presseticker

Skip to main content

Kaffekoppkongen fra Buskerud

  Publisert: 18.12.2016 10:18 - av  Henning Poulsen

STORSAMLER. Ole Aksel Håkonsen viser fram samlingen sin med kopper fra Circle K og Statoil Norge. Foto: Johnny Syversen

Han har samlet alle koppene Circle K og Statoil Norge har gitt ut siden 2003. – Disse koppene er det smarteste markedsføringstiltaket kjeden har gjort, sier Ole Aksel Håkonsen, som driver Circle K Noresund og Ullerål.

– Jeg er nok litt over snittet opptatt av kaffekopper, ler hønefossingen Håkonsen. Foran seg har han samlet alle variantene kjeden har lansert i Norge siden den første Statoilkoppen så dagens lys i 2003, inkludert alle spesialutgavene.

 

Her finner vi den såkalte flammekoppen, som med sin litt harryaktige sjarm solgte over 100 000 eksemplarer i løpet av noen få kampanjemåneder i 2009. Her står også turistfavoritten med elgskilt samt koppen Statoil Norge i sin tid fikk laget i samarbeid med Porsgrunds Porselænsfabrik, og som hadde en lei tendens til å knuse.

 

Tilbakelegger 4,9 millioner km årlig

Håkonsen, som foruten å være franchisetaker ved stasjonene Circle K Noresund og Ullerål dessuten leder stasjonenes forhandlerråd nasjonalt, mener Koppen er svært viktig for å dra trafikk til Circle K-stasjonene.

 

– Vi ser at Koppen har gjort folk mer bevisste på forskjellen mellom stasjonskjedene. Den gjør at både yrkessjåfører og fritidsreisende gjerne stopper på en av våre stasjoner fremfor konkurrentenes, sier Håkonsen. Han mener mange bilførere har godt av den lille pausen de får mens de er inne på stasjonen og henter seg en kopp med kaffe eller en annen varm drikk.

 

Circle K selger årlig om lag 400 000 eksemplarer av «Koppen», tidligere kjent som «Statoilkoppen». Siden en gjennomsnittlig norsk bil kjører i overkant av 12 000 kilometer årlig blir den totale tilbakelagte avstanden for alle koppene dermed lang. Veldig lang. I år kommer koppen til Circle K til å tilbakelegge 4,9 millioner kilometer på norske veier som trofast følgesvenn i bilen. Det tilsvarer mer enn seks reiser tur/retur månen.

 

– Havner under juletreet

Håkonsen har klokkertro på Koppen 2017, som dukket opp i handelen rundt månedsskiftet og som allerede har solgt et betydelig antall eksemplarer.

 

– Hvert år merker vi en økning i salget like før jul, noe som tyder på at Koppen er en ganske populær julegave. Sikkert er det i alle fall at det er en gave som varer, siden eieren kan ta den med inn på en hvilken som helst Circle K-stasjon og fylle opp med varm drikke over hele landet, sier Håkonsen.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

STORSAMLER. Ole Aksel Håkonsen viser fram samlingen sin med kopper fra Circle K og Statoil Norge. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, stasjonsdriver Ole Aksel Håkonsen, tlf. 32 14 91 38

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak ole aksel håkonsen - foto johnny syversen.jpg 10,42 kB (5011x3056)
Bilde - vedlegg til sak 092A9462.jpg 24,11 kB (5576x3136)
Bilde - vedlegg til sak kopp_med_elg.jpg 2,26 kB (3024x3024)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.12.2016 10:18
Teknisk løsning ZEVS AS