presseticker

Skip to main content

Mild vår gir bilvaskrekord i Nordland

  Publisert: 18.05.2012 06:50 - av  Tale B. Jordbakke

VASKEREKORD: Norske Statoil stasjoner har aldri før opplevd liknende pågag i sine vaskehaller så tidlig på året, forteller Anders Hagen, leder for vask i Statoil Fuel & Retail Norge. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Veisalt og vintermøkk gjør vårvasken til årets viktigste vask for bilen. På grunn av tidlig vår ligger 2012 an til å bli et rekordår for bilvask i Nordland.

På grunn av tidlig vår ble vaskehaller over store deler av landet nedrent av skitne biler forrige måned. Så langt i år har hele 15 245 biler vært innom en av Statoils vaskestasjoner i Nordland. Dette er 33 prosent mer enn på samme tid i fjor.

 

Men ifølge kjeden betyr ikke dette at det blir mindre trafikk i vaskehallene framover. April er nemlig normalt er den måneden nordmenn vasker bilen aller hyppigst.

 

– Bare i løpet av mars og april regner vi med at det blir vasket om lag 400 000 biler ved våre stasjoner rundt om i landet. Det at folk begynner å vaske bilen tidligere på året betyr som regel ikke at de vasker noe mindre resten av vårsesongen, sier Anders Hagen, leder for vask i Statoil Fuel & Retail Norge.

 

Forebygging fremfor reparasjon

Hagen mener vårvasken uten tvil er den viktigste vasken i løpet av året.

 

– Bilen er særlig utsatt etter en lang vinter. Saltet fra vinterveiene angriper både lakken og understellet, og fører til at verdien og levetiden på bilen synker. Derfor er det viktig at vårvasken innebærer både høytrykksspyling, asfaltfjerning, underspyling og polering, sier Hagen.

 

Bileiere som ferdes på store veier der det saltes mye bør være ekstra nøye med å spyle bilen. Og bilførere ved kysten bør være klar over at havet fører med seg salt og skitt som legger seg på bilen. Det samme gjør luftforurensning.

 

– Enten du vasker bilen selv eller bruker vaskehall er det viktig å huske på at bilen er enklere å holde ren hvis du vasker den regelmessig. Da får ikke skitten festet seg skikkelig og asfaltnupper tørker ikke fast i lakken, forklarer bilvaskeksperten.

 

Bruker nest mest på bil

Nye tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at nordmenn i snitt bruker mellom 3000 og 6000 kroner årlig på vedlikehold, alt etter bilens verdi og hvor mye vi kjører. Dette inkluderer blant annet vask, rustbeskyttelse og rekvisita, og er ifølge Hagen en minimal utgiftspost i forhold til andre kostnader knyttet til bil.

 

– For de fleste av oss er bilen det vi bruker mest penger på etter bolig, og da er det viktig at vi tar godt vare på den. Det kan bli svært dyrt å droppe eller utsette vintervasken. Bilvask er vedlikehold som ikke krever kostbare verkstedtjenester, og er én av få ting du kan sørge for selv, sier Hagen.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktperson:

* Statoil Fuel & Retail Norge, kommunikasjonsrådgiver Julie Hæhre, mobil 41 90 10 11.

Faktabokser:

Slik gjør du bilen klar for våren:

* Fjern salt og asfaltrester som har festet seg på lakk og understell.

* Vask vinduene slik at du ser godt ved lav og skarp vårsol. Rene ruter og lykter er viktig for sikkerheten.

* Vask bilen minst én gang i måneden, oftere om bilen blir svært mye i bruk.

* Dersom bilen er svært skitten utvendig, er det lurt å spraye bilen med avfettingsspray før bilvasken starter.

* Bruk låsolje på alle låser og silikon på gummilister dersom det er risiko for minusgrader.

* Polering av bilen gir ekstra beskyttelse for lakken.

(Kilde: Statoil Fuel & Retail Norge)

 

Topp fem vaskestasjoner i Nordland:

1. Statoil Olav V’s Gate

2. Statoil Hunstad

3. Statoil Fagernes Narvik

4. Statoil Fauske

5. Statoil Langneset

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Anders Hangen.jpg 36,74 kB (5616x3744)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.05.2012 06:50
Teknisk løsning ZEVS AS