presseticker

Skip to main content

Redder stadig mer mat på stasjon

  Publisert: 29.03.2022 07:51 - av  Henning Poulsen

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

Hele 115 000 porsjoner med mat har blitt reddet ved landets Circle K-stasjoner i løpet av ett år. Viken og Rogaland er Norges fremste matredderfylker.

Stadig flere Circle K-kunder bruker den populære matredderappen Too Good To Go. I løpet av det siste året har de reddet 115 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 56 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i nesten to år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

 

– Det siste året har vi reddet 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

 

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

 

Miljøbevisste gjesdalinger

– Vi ser stor verdi i dette. Disse produktene holder fremdeles høy kvalitet som kundene kan ha glede av. Vi vil ikke kaste god mat, sier Anette Strømfjord, som er daglig leder på Circle K Ålgård i Gjesdal kommune – i Rogaland.

 

Viken og Rogaland er der Circle K redder mest mat. De to fylkene står til sammen for mer enn hver tredje stasjonsporsjon som reddes i hele landet.

 

Og stasjonen til Strømfjord redder mest mat av alle. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 2444 måltider med overskuddsmat ved Circle K Ålgård.

 

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på dette tilbudet. Mange er nok opptatte av å redusere matsvinnet, og så liker jo folk å få en god deal, smiler Strømfjord.

 

Fem av de seks beste er fra Rogaland

På andreplass i Norge finner vi Stavanger-stasjonen Circle K Forus med 2254 reddede porsjoner, mens Circle K Lura i Sandnes havner på tredjeplass på landsoversikten med 1982 porsjoner mat. Også fjerdeplassen tilhører Rogaland, nærmere bestemt Circle K Klepp. Der har kundene berget 1795 porsjoner.

 

Vi må helt ned til femteplass for å finne en stasjon utenfor Rogaland på den nasjonale matredderlisten – Circle K Volda. Så skal vi tilbake til Rogaland igjen – til Circle K Sævelandsvik, som med 1709 porsjoner berget mat havner på sjetteplass på den nasjonale listen.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

FORUNDRINGSPOSER. Circle K-kunder har reddet 320 000 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. På bildet Karoline Star ved Circle K Vestby. Foto: Terje Borud

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, Senior Store Manager Ida Ulla-Britt F. Burud, mobil 41 45 94 62

* Circle K Norge, lojalitets- og kommunikasjonssjef Kjetil Foyn, mobil 93 25 11 99

Her redder Circle K Norge mest mat:

1. Circle K Ålgård

2. Circle K Forus

3. Circle K Lura

4. Circle K Klepp

5. Circle K Volda

6. Circle K Sævelandsvik

7. Circle K Rundtom

8. Circle K Grubhei

9. Circle K Sogndal

10. Circle K E18 Horten

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1ill Terje Borud.jpg 3,60 MB (5000x2924)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.03.2022 07:51
Teknisk løsning ZEVS AS