presseticker

Skip to main content

To Circle K lynladere endelig på plass langs E16 ved Dalegarden outlet & cafe

  Publisert: 17.03.2022 15:04 -

Kjell Ove Dalseid, innehaver av Dalegarden outlet & cafe, viser frem en av de nye laderne.

– Endelig er vi på ladekartet. Dette er en milepæl for oss, disse lynladerne har vi ventet på og blir et kjærkomment tilbud for mange elbil-kunder.

Han smiler bredt, og er svært fornøyd, Kjell Ove Dalseid, innehaver av Dalegarden outlet & cafe, etter at to 300 kW Circle K lynladere med fire ladepunkter nå kommer på plass ved den populære kafeen hans langs E16 på Dalekvam, seks mil fra Bergen.

 

De fire ladeplassene på Dalegarden i Hordaland er de første laderne som Circle K installerer og tar i bruk utenfor sitt eget nettverk. Circle K er en av de mest offensive utbyggerne av hurtigladenettverk i Norge, og har så langt prioritert å bygge sine egne ladere ved Circle K-stasjoner i byer og spredt langs norske veier.

 

– Dette er en historisk milepæl for oss også, vi er veldig fornøyde med å ha fått opp fire viktige lynladeplasser ved denne populære kafeen og stoppestedet langs E16, sier Åse Bomann-Larsen, eiendomssjef i Circle K Norge.

 

Hun forteller at Circle K nå har godt over 600 ladere fordelt på ca. 100 stasjoner, av disse er 283 egne Circle K-ladere på 63 stasjoner, et tall som stadig vokser.

 

– Vårt mål er å etablere et ladetilbud som dekker behovet som er i det norske markedet. Vi vurderer hele tiden steder og områder hvor behovet for lading eksisterer eller er økende.

 

Laderne langs E16 på Dalegarden outlet & cafe er to 300 kW lynladere, såkalte HyperChargere som kan lade inntil to biler samtidig (dvs inntil 150 kW hver) eller en bil med inntil 300 kW. Alle laderne har plugger for både CCS og Chademo. Anlegget er bygget med fire ladeplasser, med muligheter for utvidelse etter hvert som ladetrafikken tar seg opp.

 

De nye laderne er svært enkle i bruk, enten med appen Circle K Charge, ladebrikke eller firmakort for registrerte kunder. Det er også mulig med engangsbetaling ved å bruke mobilkameraet for å skanne QR-kode - eller taste inn en nettadresse.

 

Dalegarden outlet & cafe er lokalisert ved E16 på Dalegarden på Dale, mellom Bergen og Voss. Her har de vært i snart 5 år og er kjent for sin romslige kafè med god mat. De har egen outlet-avdeling med varer fra mange forskjellige leverandører.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Circle K Dale lader2.jpg 1,39 MB (2048x1536)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.03.2022 15:04
Teknisk løsning ZEVS AS