presseticker

Skip to main content

Vil ha skinnende bil i jula

  Publisert: 24.12.2011 06:55 - av  Tale B. Jordbakke

På lille juleaften og juleaften er det mange som legger turen innom en vaskehall for å få ren bil til jul. Begge foto: Johnny Syversen

Bilvaskekspert Anders Hagen minner om at det er lurt å ta vare på bilen om vinteren. Han anbefaler et par vask med polering i løpet av vinterhalvåret.

Oslo: Det er ikke bare hus og hår som finkjemmes til jul. Nordmenn sørger også for at bilen skinner før julehøytiden ringes inn. Lille julaften og julaften i fjor solgte Statoil 3900 bilvasker, i disse dager er den norske bilparken derfor på sitt aller reneste.

– Julen er den tiden på året da det skal skinne av alle hjem, og den tiden da vi kler oss opp i finstasen og går på besøk til hverandre. Derfor er det helt forståelig at mange også ønsker at bilen skal ta seg bra ut, sier Anders Hagen i Statoil Fuel & Retail Norge.

 

Han forteller at desember skiller seg ut som bilvaskmåned fordi det er særlig trykk på enkelte høytidsdager og i helgene.

 

Den stasjonen der folk vasket bilen aller mest i julen 2010 var Statoil Forus i Stavanger, etterfulgt av Statoil Skøyen i Oslo og Statoil Lura i Sandnes.

 

– Nordmenn vasker generelt bilen sjeldnere om vinteren. Derfor er det et lite paradoks at så mange skal vaske bilen de to siste dagene før jul, sier Hagen.

 

– Vasker bilen i dress

Normalt utgjør selvvask om lag 20 prosent av de vaskene Statoil selger, mens resten skjer i vaskehall eller vaskegate. I juletiden synker andelen selvvask til 15 prosent, noe Hagen tror først og fremst skyldes at folk vasker bilen på vei til selskap.

 

– Mange tar nok bilvasken på vei til familiesammenkomster, gjerne i finstasen. Og det er ikke like fristende å sette i gang med selvvask iført dress og pensko, sier han.

 

Lurt å vaske vinterbilen jevnlig

Hagen forteller at bilen bør vaskes minst én gang i måneden om vinteren for å forebygge rust og lakkskader.

 

– Det er mye salt på veiene i Norge om vinteren, og saltet angriper både billakken og understellet, noe som igjen fører til at verdien og levetiden på bilen synker. For de fleste av oss er bilen det vi bruker mest penger på etter bolig, og da er viktig at vi tar godt vare på den, sier bilvaskeksperten. Han minner også om at et par poleringsvasker i løpet av vinteren hindrer møkk i å feste seg på bilen.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Statoil Fuel & Retail Norge, leder bilvask og bilprodukter Anders Hagen, mobil 920 91 435.

* Statoil Norge, pressetalsmann Knut Hansen, mobil 917 38 053.

Topp 10 julevaskstasjoner i desember 2010:

Statoil Forus 302 antall vask

Statoil Skøyen 197 antall vask

Statoil Lura 175 antall vask

Statoil Kiellands Plass 159 antall vask

Statoil Asker 158 antall vask

Statoil Smedstad 153 antall vask

Statoil Sandvika 150 antall vask

Statoil Fjellhamar 150 antall vask

Statoil Tunga 146 antall vask

Statoil Nadderud 145 antall vask

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 9400.jpg 29,65 kB (4784x3044)
Bilde - vedlegg til sak IMG_9609.jpg 5,03 MB (5272x3576)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 24.12.2011 06:55
Teknisk løsning ZEVS AS