presseticker

Skip to main content

Notiser 28.10.2012

  Publisert: 28.10.2012 11:00 - av  Tale B. Jordbakke
Oslo: Mangler du småstoff til mandagsutgaven? Her er tre notiser fra Pressenytt.

Norskfinansierte studenter sendes ut

Oslo: Studenten Santoshi Parajuli må reise tilbake til Nepal når hun er ferdig med sin norskfinansierte utdanning. Blir hun i Norge, må hun betale tilbake all støtte hun har fått i studietiden. Kun 12 prosent av internasjonale studenter blir i Norge etter endt utdanning. Administrerende direktør i Abelia, Paul Chaffey, sier Norge for øyeblikket kun er for spesielt interesserte. – Bedriftene kan oppleve at det er vanskelig å få folk til flytte hit. Vi må tenke nytt når det gjelder å koble internasjonale studenter til norsk næringsliv. Vi har ikke råd til å sende mennesker vi trenger ut av landet.

(Pressenytt)

Omorganisering påvirker negativt

Oslo: Over 2600 mellomledere deltok i årets Norsk Ledelsesbarometer, som gjennomføres på vegne av organisasjonen Lederne. I undersøkelsen melder 53 prosent om at omorganiseringsprosesser på deres arbeidsplass har påvirket arbeidsmiljøet negativt. To av fem oppgir at de har mindre frihet enn før til å bestemme hvordan de skal utføre eget arbeid, og halvparten melder at deres virksomhet er mer opptatt av styring enn ledelse. Årets undersøkelse går i dybden på omorganiseringsprosesser og det som kalles ”hard” HR, og avdekker at systemene er i ferd med å true den norske arbeidslivsmodellen. Særlig fokus er det på hvordan ”hard” HR har påvirket en bedrift som Posten. – Hard HR er en styringstrend som sprer seg i norsk arbeidsliv, både i privat og offentlig sektor. Dette styringssystemet umyndiggjør mellomledere og fjerner alle muligheter for dialog og innspill fra de ansatte. Ansatte blir lønnet og belønnet etter skjønn og må ukritisk følge det etikksynet toppledelsen til enhver tid måtte ha, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne.

(Pressenytt)

 

Flinkere enn naboen til kildesortering

Oslo: 55 prosent av befolkningen som deler avfallsløsning med andre, har sett naboen kaste i feil beholder. Selv innrømmer 25 prosent at de av og til kaster feil, viser en ny undersøkelse gjennomført av YouGov for Grønt Punkt. Likevel oppgir hele fem av seks nordmenn at de fortsetter å kildesortere, uansett hva naboen gjør. – De fleste er kjempeflinke til å sortere samvittighetsfullt og bruke riktige poser og dunker. Da er det synd at andre ødelegger for flertallet når de ikke bruker kommunenes returordninger riktig, sier Kari-Lill Ljøstad, markedssjef i Grønt Punkt Norge.

(Pressenytt)

 

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Abelia, Lederne og Grønt Punkt Norge. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.


Publisert: 28.10.2012 11:00
Teknisk løsning ZEVS AS