presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Disse fire oppstartsselskapene mottar designpris

  Publisert: 16.03.2022 20:16 - av  Henning Poulsen
Nyskapende konsertstrømming, viktig gründerhjelp, smarte møter og ekstrem bagasje. Disse fire oppstartsselskapene hedres nå med DOGA-merket for design og arkitektur.

– Årets vinnere av DOGA-merket har kommet opp med kreative løsninger på hvordan vi kan skape de nye, lønnsomme, innovative arbeidsplassene, attraktive byer og steder og samtidig ta vare på naturen. Prosjektene viser bredden av hva design og arkitektur kan bidra med, og gir et spennende innblikk i hva Norge skal leve av i framtiden, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars av Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

– Næringslivet og offentlig sektor har to tøffe pandemiår bak seg, og mange utfordringer foran seg. Vi lever i usikre tider, og da er det viktigere enn noen gang at vi fortsetter å satse på nyskaping. Blant årets merkemottakere finner vi mange gode eksempler på hva det går an å utrette når design og arkitektur settes i kjernen for innovasjon og verdiskaping, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

 

Sjumilssteg for konsertstrømming

Med Anorak og Bold på laget har VIERLIVE utviklet en nyskapende strømmeplattform for konserter. Ved hjelp av en fleksibel og intuitiv løsning er det lett å bestille, betale og delta på digitale konserter både for 18- og 80-åringer. Resultatet er 60 000 solgte billetter og mange bergede kulturarbeidsplasser gjennom pandemien.

 

Design som hjelper gründere,

Det er ikke enkelt å starte bedrift i Norge. Nå hedres Folio, Tight og Heydays for å skape en digital tjeneste som på avvæpnende vis hjelper ferske gründere gjennom etableringsprosessen. Ifølge Folio stiftes hver tiende nye bedrift i Norge nå igjennom dem.

 

Kunstig møteintelligens

Ved hjelp av et kobbel med utviklere, industridesignere og interaksjonsdesignere har Huddly skapt et system for smarte videomøter. Kunstig intelligens gjør at kameraet automatisk fanger opp personen som snakker. Huddly L1 bidrar til bedre møter og en mer inkluderende arbeidshverdag.

 

Ekstrem bagasje ganger to

Med 100 profesjonelle fotografer på laget har reiseutstyrsprodusenten Db Equipment skapt en koffertserie for ekstremreisende. Db Hardcase Luggage skiller seg kraftig ut i en konservativ bagasjekategori. Koffertene er ekstremt solide, veier lite og er enkle å håndtere når du er på farten.

 

Db Equipment får også pris for sin nye transportbag for surfebrett. The Djärv 3–4 Surfboard Coffin er lettere og sikrere enn andre surfebagger. Den er laget av gjenvunnede eller gjenvinnbare materialer med lang holdbarhet. De mest slitasjeutsatte delene kan repareres eller byttes ut, noe som gir lengre levetid.

 

Planet, samfunn, økonomi

DOGA-merket for design og arkitektur, som tidligere het Merket for god design, kan føre sin historie helt tilbake til 1964. I dag løfter utmerkelsen fram virksomheter som bruker design og arkitektur for å skape nytenkende, vakre og funksjonelle løsninger som gir positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

 

DOGA er en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGAs rolle er å fremme design og arkitektur som verktøy for bærekraftig omstilling og verdiskaping i næringsliv og offentlig sektor.

(Pressenytt)

 

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektene her:

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/stressfri-start-pa-egen-bedrift/

 

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/vierlive--en-helt-ny-konsertopplevelse/

 

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/smart-kamera-ser-alle-i-den-nye-motehverdagen/

 

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/surfebrett-er-ikke-som-annen-bagasje/

 

https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/vinnere-av-doga-merket/kofferten-for-ekstremreisende/

 

Kontaktpersoner:

* VIERLIVE, gründer Haakon Mathisen, mobil 95 44 53 14

* Folio, designsjef Ingrid Kvaal, mobil 90 66 39 39

* Db Equipment, designer Alexandre Aubry, mobil 40 67 52 52

* Db Equipment, designkategorisjef Vincent Laine, mobil 91 90 78 68

* Lilleby Frisch (for Huddly), Stein Jacob Frisch, mobil 91 61 09 11

* Design og arkitektur Norge, Ellen Heggestad, mobil 92 65 35 30

 

 

Bildetekster:

Bilder fra overrekkelsessermonien vil legges ut på denne lenken utover kvelden: https://www.flickr.com/photos/doganorway/albums/72177720297368169

 

STORE MØTER. Huddly L1 er et smartkamera for inkluderende videomøter i mellomstore og store rom. Foto: Huddly

 

ENKELT. Folio får DOGA-merket for å gjøre det enklere for alle å realisere gründerdrømmen. Foto/ill: Folio

 

EKSTREMKOFFERT. Db Equipment mottar DOGA-merket for sin nye koffertserie, Db Hardcase Luggage. Foto: Hallvard Kolltveit

 

SURFS UP. Denne populære surfebaggen sikrer nok en utmerkelse til Db Equipment. Foto: Db

 

STRØMMING. VIERLIVE har skapt en intuitiv løsning for konsertstrømming. Foto: Bold/Anorak

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Huddly hoved.jpg 3,77 MB (3999x2665)
Bilde - vedlegg til sak folio_folio-2 hoved.jpg 90,96 kB (1001x1000)
Bilde - vedlegg til sak Db Hardcase - foto Hallvard Kolltveit.jpg 1,35 MB (3500x2333)
Bilde - vedlegg til sak Db the djarv SAGE ERICKSON_DB_CO6I3143-Edit-3.jpg 6,92 MB (4842x3228)
Bilde - vedlegg til sak vierlive_-main.jpg 287,06 kB (2000x1080)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2022 20:16
Teknisk løsning ZEVS AS