presseticker

Skip to main content

Finner gull i polyester

  Publisert: 27.07.2021 12:08 - av  Henning Poulsen

RÅVARE. En Mittet-ansatt bærer polyesterfiber. Foto: Tony Hall

SJEFEN. Reidar Mjelde er administrerende direktør i Mittet. Foto: Tony Hall

SYR. Mary Ann Ligaray Amancio og Hildegunn Eliassen syr trekk til møbelputer. Foto: Tony Hall

Med polyesterfiber som råvare selger Mittet sine produkter i en myriade av markeder og land. Nå leverer 75-åringen sine beste økonomiske resultater noen sinne.

De er Europas største produsent av pels til malerull. De sørger for at Nato-soldater ikke fryser på vinterøvelser. De leverer fiberinnlegg og puter til møbelindustrien, laminerte og sammensydde tekstiler til sengeproduksjon – og stoff til arbeidsklær, sko, bygninger og ventilasjonsanlegg. Og hundetepper!

 

– Levesetningen vår er at vi skal gjøre livet mer komfortabelt. Hver gang vi har lyst til å utvikle et nytt produkt, må vi alltid spørre oss selv om det faktisk gjør ting mer komfortabelt. Er svaret ja, kan vi gå i gang, sier Reidar Mjelde, administrerende direktør i Mittet.

 

Rekordår og eksportvekst

Det siste halvannet året har den tradisjonsrike bedriften like utenfor Ålesund levert rekordhøy omsetning. I koronaåret 2020 endte omsetningen på 130 millioner, med 31 millioner i nettoresultat. Eksportgraden har krøpet over 50 prosent.

 

– 2020 var tidenes år for oss økonomisk sett, og 2021 er også svært bra så langt. På tekstilsiden går det hva remmer og tøy kan holde. Vi har levert over budsjett til møbelindustrien hver uke i mer enn ett år nå. Salget til Nato har doblet seg. Det går fram på alle områder, forteller Mjelde.

 

Best på polyester

Det er alltid syntetiske tekstilfibre det har handlet om hos Mittet. De første årene etter oppstarten i 1946 produserte familiebedriften gardiner, sengetepper og morgenkåper – og etter hvert fikk de stor suksess med sine varmelaken.

 

I dag er virksomheten spredt utover tre fabrikker og fire forretningsområder: Mittet er en etablert leverandør til bygg- og ventilasjonsbransjen, møbelprodusenter og tekstilindustrien. I tillegg produserer de en håndfull spesialprodukter. Men én ting er som før:

 

– Polyester er vår råvare, og her er vi en kvalitetsleverandør som kundene kan stole på. Med et stort spenn både i produktene vi lager og markedene vi leverer til, har vi flere bein å stå på. Dermed tåler vi også perioder med nedgang, sier Mjelde.

 

Skal ansette flere

I dag har Mittet to fabrikker på Sunnmøre og én i Litauen. Den økende etterspørselen – og en arbeidstokk der flere nærmer seg pensjonsalder – gjør at Mjelde må finne en rekke nye medarbeidere de nærmeste årene.

 

– Ålesund har mange spennende arbeidsplasser, særlig innenfor olje, offshore og maritim sektor. Med andre ord har arbeidstakere mye å velge imellom, og vi håper vi skal klare å tiltrekke oss enda flere flinke folk. Vi er en solid sunnmørsk bedrift og en god og givende arbeidsplass, sier Mjelde.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekster:

RÅVARE. En Mittet-ansatt bærer polyesterfiber. Foto: Tony Hall

 

SJEFEN. Reidar Mjelde er administrerende direktør i Mittet. Foto: Tony Hall

 

SYR. Mary Ann Ligaray Amancio og Hildegunn Eliassen syr trekk til møbelputer. Foto: Tony Hall

 

SAGER. Produksjonssjef Kjell Tore Løvold skjærer akustikkplater. Foto: Tony Hall

 

KOMFORTABEL. Overmadrass til senger fra Wonderland Beds. Foto: Tony Hall

 

NØKKELFOLK. (f.v.) Avdelingsleder Odd Hatløy, selger Geir Hanken, IT-ansvarlig Jørgen Skarpnes og forretningsutvikler Fredrik Mjelde poserer med ventilasjonsfiltre. Foto: Tony Hall

 

 

Kontaktpersoner:

* Mittet, administrerende direktør Reidar Mjelde, mobil 92 46 40 06

* Teko, bransjesjef Kari Rømcke, mobil 41 50 66 57

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Teko, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.07.2021 12:08
Teknisk løsning ZEVS AS