presseticker

Skip to main content

Sterk vekst i tekstilindustrien

  Publisert: 11.12.2018 07:00 - av  Henning Poulsen

STERK VEKST. Hittil i år har Hansen Protection økt omsetningen med 30 prosent. Her testes redningsdrakter av typen SeaAir. Foto: Hansen Protection

TEKO LEVERER. Bransjeleder Kari Rømcke konstaterer at tekobedriftene har økt omsetningen med én milliard kroner de siste 12 månedene. Foto: Teko

Oslo: Over en treårsperiode har norsk tekobransje økt lønnsomheten med hele 85 prosent. De siste 12 månedene omsatte bransjen for nesten 10 milliarder kroner.

I 2017 leverte norske tekstil,- konfeksjons-, sko- og sportsutstyrsprodusenter et samlet driftsresultat på i underkant av 1,4 milliarder kroner. Det er en økning på 85 prosent siden 2014.

 

– Oppgangen fortsetter også i år. Hvis vi ser på de siste 12 månedene til og med oktober i år har bransjen levert en omsetningsvekst på i overkant av én milliard kroner, og flere produsenter gjør det sterkt både her og i markeder utenfor Norge, sier Kari Rømcke, leder for Teko, tekstilnæringens bransjeforening i Norsk Industri.

 

I fjor endte tekobransjens samlede omsetning til 8,8 milliarder kroner, opp nær 30 prosent på tre år. Omsetningen fra tredje kvartal 2017 til tredje kvartal 2018 ligger på om lag 9,6 milliarder kroner. Siden finanskrisen har verdiskapingen per årsverk gått opp med 67 prosent.

 

Satser i Europa

Blant tekoselskapene med vind i seilet for tiden finner vi Hansen Protection, som produserer blant annet redningsdrakter og båtkalesjer. Selskapet ble utskilt fra Helly Hansen for sju år siden.

 

– Vi skal få et større fotavtrykk i verden, i første omgang Europa. Vi er også på vei inn i flere sektorer, blant annet vindmøllesegmentet, sier Terje Gorm Hansen, administrerende direktør i Hansen Protection.

 

I løpet av årets første ni måneder har den Moss-baserte produsenten omsatt for 304 millioner kroner, en økning på 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. For å styrke eksportandelen har Hansen Protection nylig kjøpt opp to danske aktører: arbeidsregntøyleverandøren Lyngsøe, og HeliPP, en leverandør av redningsdrakter og utstyr til vindmølleindustrien.

 

– 2018 har vært et veldig bra år for oss. Vi merker veldig tydelig at olje- og gassektor er tilbake for fullt. Halvparten av omsetningen vår går hit. Nå er også skipsindustrien på vei tilbake, så vi ser positivt på 2019, sier Gorm Hansen.

 

Skal doble eksporten

Innen 2030 skal norsk design-, merkevare- og ferdigvareindustri stå for 12 prosent av landets vareeksport, ifølge et veikart publisert av Norsk Industri tidligere i år. Dette innebærer en dobling fra dagens eksportnivå.

 

Tekoindustrien i Norge sysselsetter for tiden om lag 4600 personer, en økning på 200 stillinger siden 2015.

(Pressenytt)

 

Bildetekster:

STERK VEKST. Hittil i år har Hansen Protection økt omsetningen med 30 prosent. Her testes redningsdrakter av typen SeaAir. Foto: Hansen Protection

 

TEKO LEVERER. Bransjeleder Kari Rømcke konstaterer at tekobedriftene har økt omsetningen med én milliard kroner de siste 12 månedene. Foto: Teko

 

I VINDEN. SeaWind-serien til Hansen Protection. Foto: Hansen Protection

 

Kontaktpersoner:

* Teko, bransjesjef Kari Rømcke, mobil 41 50 66 57

* Hansen Protection AS, administrerende direktør Terje Gorm Hansen, mobil 95 08 85 47

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak SeaAir-testing (002).jpg 2,74 MB (2680x1973)
Bilde - vedlegg til sak Kari Rømcke.jpg 2,34 MB (2196x3074)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Teko, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.12.2018 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS