presseticker

Skip to main content

– Altfor svakt tannhelseløft

  Publisert: 08.10.2012 10:24 - av  Tale B. Jordbakke

TENNER IKKE PÅ TANNHELSELØFT: – I praksis holder pengene bare til å få konstatert at her er det mye jobb, og resten må man betale selv, sier generalsekretær i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman. Foto: Pensjonistforbundet

Oslo: – Dette tannhelseløftet er altfor svakt. Det er flott at regjeringen har begynt å innfri sine egne løfter, men pengene som nå er bevilget holder ikke til mer enn første kontrollen, sier Harald Olimb Norman, generalsekretær i Pensjonistforbundet.

I statsbudsjettet for 2013 lover regjeringen 40 millioner kroner til tannhelse for eldre over 75 år. Dette kommer etter en lang politisk kamp fra blant annet Pensjonistforbundet, som krever et eget egenandelssystem for tannhelse, tilsvarende det som finnes for annen medisinsk behandling. Og i årets budsjett kommer altså første bevilgning.

 

– Disse pengene beregnes til om lag 800 kroner per person annet hvert år, men alle som har gått til tannlegen i det siste vet at 800 kroner ikke holder særlig mye lenger enn til første kontroll. Mange eldre har svak økonomi, og i praksis holder pengene bare til å få konstatert at her er det mye jobb, og resten må man betale selv, sier generalsekretær i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman.

 

– Brutte løfter

Pensjonistforbundet, som i dag har om lag 210 000 medlemmer, har i dialog med regjeringspartiene fått bekreftet at alle tre stiller seg bak kravet om eget egenadelssystem for tannhelse. I Soria Moria-erklæringen fra 2009 lover regjeringen gratis tannhelsetilbud til alle over 75 år.

 

– Jeg noterer meg at regjeringen med disse pengene sjekker av et nytt punkt på Soria Moria-erklæringen, men dette er langt fra godt nok, sier Norman.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

TENNER IKKE PÅ TANNHELSELØFT: – I praksis holder pengene bare til å få konstatert at her er det mye jobb, og resten må man betale selv, sier generalsekretær i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman. Foto: Pensjonistforbundet

 

Kontaktperson:

* Pensjonistforbundet, generalsekretær Harald Olimb Norman, mobil 95 75 14 39

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak harald norman, 2012.JPG 7,46 MB (3744x5616)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Pensjonistforbundet, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.10.2012 10:24
Teknisk løsning ZEVS AS