presseticker

Skip to main content

Bæringen Eirik Haslestad til Sopra Steria

  Publisert: 08.09.2020 07:01 - av  Henning Poulsen

BRED HORISONT. Eirik Haslestad har lang erfaring både fra Luftforsvaret og konsulentverden. Nå skal han videreutvikle konsulenter i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

Den tidligere yrkesoffiseren skal bygge broer mellom forretning og IT og hjelpe rådgiverne i Sopra Steria til å bli enda flinkere problemløsere for kundene.

– En av mine kjepphester er at vi må snakke om løsningene våre på en enklere måte. Jeg kommer til å utfordre alle på det. Ikke bruk forkortelser og stammespråk. Fortell heller hvilke problemer som skal løses og hva kunden får ut av det, understreker Haslestad, som er bosatt i Bærum.

 

Interessen for problemløsning og klar kommunikasjon kan spores tilbake til en 15 år lang militærkarriere, først som mekaniker, deretter pilot og senere i diverse stabsfunksjoner i Luftforsvaret og Forsvarsstaben. Parallelt tok han siviløkonomutdanning på BI.

 

– Du kan si at jeg har studert, men at jeg aldri har vært student. Utdannelsen ble kombinert med full jobb, sier Haslestad.

 

Dratt mot konsulentverden

I 2008 ble han innvilget to års permisjon av Forsvaret for å jobbe i konsulentselskapet Kearney. Det ga mersmak.

 

– Jeg ble dratt mot det å lære å kjenne forskjellige selskaper og bransjer. I konsulentyrket har jeg dessuten et stort miljø av flinke mennesker rundt meg hele tiden. Det er inspirerende og skjerpende, sier Haslestad.

 

Etter avtjent plikttjeneste i Forsvaret, som inkluderte ett år i Forsvarsdepartementet, bar det tilbake til konsulentverden, først QVARTZ og siden PricewaterhouseCoopers (PwC). Arbeidsoppgavene har strukket seg fra sourcing- og markedsanalyser til rekruttering og strategiske endringsprosjekter.

 

Brohode mot forretningsrådgiverne

I Sopra Steria skal Eirik Haslestad gå inn i ledelsen i divisjonen Digital Platform Services, som tilbyr tjenesteutsetting og leverer sky- og infrastrukturrådgivning, transformasjonsprosjekter og nøkkelferdige IT-løsninger. Mandatet er å videreutvikle de tekniske rådgiverne og være et brohode til andre deler av virksomheten, især Business Consulting.

 

– Vi skal jobbe sammen for å gjøre rådgiverne enda mer forretningsorienterte. Rådene vi gir skal være fasttømret i kundenes reelle behov, og absolutt ikke i en eller annen IT-løsning. Da kan vi virkelig hjelpe kundene med å ta de store veivalgene, skape gode digitale arbeidsplasser og få bedre styring på økonomien knyttet til IT, sier han.

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

BRED HORISONT. Eirik Haslestad har lang erfaring både fra Luftforsvaret og konsulentverden. Nå skal han videreutvikle konsulenter i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste tre årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap.

 

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

 

Sopra Steria har 46 000 medarbeidere i 25 land, og hadde en omsetning på € 4,4 milliarder i 2019. I Norge sørger nesten 2000 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,7 milliarder kroner i 2019.

 

“The world is how we shape it.”

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Eirik Haslestad.jpg 2,23 MB (5000x3333)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.09.2020 07:01
Teknisk løsning ZEVS AS