presseticker

Skip to main content

Dansk politi satser på biometri

  Publisert: 08.04.2013 08:40 - av  Stefan Thorsteinsen

VANT BIOMETRIKONTRAKT: – Kontrakten med Rigspolitiet er noe vi har jobbet hardt med i snart to år, og det er godt å se at vi nå for alvor har etablert oss i biometrimarkedet, forteller forretningsutvikler for biometri i Steria, Ole Marius Steinkjer. Foto: www.politi.dk

– En referanse på et kriminalt AFIS-system vil åpne nye dører i markeder hvor vi har muligheten til å gjøre det bra, forteller forretningsutvikler for biometri i Steria, Ole Marius Steinkjer. Foto: Steria

It-konsulentselskapet Sterias avtale med danske Rigspolitiet er verdt et tosifret millionbeløp. Avtalen strekker seg over fem år, med mulighet for forlengelse på tre år. Foto: www.politi.dk

Oslo: Danske Rigspolitiet har inngått en avtale med It-konsulentselskapet Steria om levering av en heldigital biometriløsning. Steria blir med det for alvor en storaktør i markedet.

Avtalen med danske Rigspolitiet strekker seg over fem år, med mulighet for en ytterligere forlengelse på tre år. Avtalen vant Steria i sterk konkurranse med veletablerte biometriselskaper, og er verdt et tosifret millionbeløp.

 

– Denne avtalen er noe vi har jobbet hardt med i snart to år, og det er godt å se at vi nå for alvor har etablert oss i biometrimarkedet, også som en AFIS- leverandør (Automated Fingerprint Identification System) med egenutviklet teknologi. Løsningen vi skal levere gjør det enklere for dansk politi å registrere fingeravtrykk og å hente informasjonen blant annet direkte gjennom håndholdte mobile enheter, forteller Ole Marius Steinkjer, forretningsutvikler for biometri i Steria.

 

Biometriavtalen lar Rigspolitiet ta i bruk en AFIS-løsning som gir muligheten til å lagre og sammenligne fingeravtrykk i store databaser på en rask og enkel måte. – Løsningen er utviklet fra bunnen av Steria, og med den nye avtalen signert er vi for alvor en av de store aktørene i markedet, sier Steinkjer.

 

Referanse åpner dører

Danmark har i likhet med blant andre Norge, Tyskland, Frankrike og Spania underskrevet Prüm-avtalen, som gir medlemslandene tilgang til hverandres DNA- og fingeravtrykkregister. Løsningen Rigspolitiet nå tar i bruk lar dem automatisk søke blant disse, og hente informasjon på tvers av landegrensene. Steria er allerede leverandør av biometri til blant annet norsk politi.

 

– Det at vi nå har en referanse på et kriminalt AFIS-system, vil åpne nye dører i markeder hvor vi har muligheten til å gjøre det bra. Norge er knyttet til Prüm-avtalen, men har ikke noen løsning på plass enda. Vi ser også en mulighet for å posisjonere oss i land som Tyskland og Frankrike, så vel som utenfor Europas grenser, sier Steinkjer.

 

– Gjør jobben enklere

Når danske Rigspolitiet nå bytter ut sin nåværende ende-til-endeløsning på fingeravtrykk, går de over til et helelektronisk system hvor bruken av papir forsvinner. Steria vil levere et fullverdig biometrisystem med automatiske registreringsstasjoner for fingeravtrykk og personbilder ved alle politistasjoner, samt en egen mobilløsning.

 

– Teknologien oppdager alle små og unike detaljer i et fingeravtrykk, og sender på få sekunder svar til politiet om identifiserte avtrykk. Informasjonen kan også sendes direkte til politidistriktenes stasjonære løsninger. På andre biometrisystemer kan slike identifiseringer ta titalls minutter, i tillegg til at dette også krever manuelt arbeid av en fingeravtrykksekspert. Vår løsning gjør politiets arbeid mye enklere og ikke minst raskere, forteller Steinkjer.

(Pressenytt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktperson:

* Steria, Forretningsutvikler biometri Ole Marius Steinkjer, mobil 994 78 897

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Bildetekst 1: VANT BIOMETRIKONTRAKT: – Kontrakten med Rigspolitiet er noe vi har jobbet hardt med i snart to år, og det er godt å se at vi nå for alvor har etablert oss i biometrimarkedet, forteller forretningsutvikler for biometri i Steria, Ole Marius Steinkjer. Foto: www.politi.dk

 

Bildetekst 2: – En referanse på et kriminalt AFIS-system vil åpne nye dører i markeder hvor vi har muligheten til å gjøre det bra, forteller forretningsutvikler for biometri i Steria, Ole Marius Steinkjer. Foto: Steria

 

Bildetekst 3: It-konsulentselskapet Sterias avtale med danske Rigspolitiet er verdt et tosifret millionbeløp. Avtalen strekker seg over fem år, med mulighet for forlengelse på tre år. Foto: www.politi.dk

Faktabokser:

Steria og biometri:

Steria har gjennom 22 år utviklet systemer for bruk av fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning for politi og myndigheter i 27 land. SteriaFIT – Fingerprint Image Transmission – binder sammen fingeravtrykksystemer på tvers av leverandører, organisasjoner og landegrenser, og forenkler hverdagen for politi og innvandringsmyndigheter. Sterias biometrisystemer er godkjent av blant andre FBI, NIST og ILO.

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak UNIFORMSSKJORTER_VAEBENSKJOLD_3.jpg 12,28 kB (2500x1665)
Bilde - vedlegg til sak Steinkjær_Ole_Marius.jpg 3,47 kB (2771x4199)
Bilde - vedlegg til sak PATRULJEVOGN_1-1.jpg 4,87 kB (2055x3072)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.04.2013 08:40
Teknisk løsning ZEVS AS