presseticker

Skip to main content

Forsterker satsingen på Information Management

  Publisert: 29.10.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

Egil Smestad i Steria mener utfordringene knyttet til Information Management bare i liten grad er blitt tatt tak i foreløpig. Foto: Steria

Oslo: It-konsulentselskapet Steria utvider sin satsing på Information Management, og får med seg noen av bransjens sterkeste ressurspersoner.

– Vi ser et økende behov i markedet for konsulenttjenester knyttet til Information Management (IM), og derfor forsterker vi nå vår mangeårige satsing på dette området, sier Egil Smestad, som er direktør for forretnings- og it-strategisk rådgivning i Steria.

 

Han forteller at Steria i en årrekke har jobbet med generell rådgiving innenfor IM, og at det blant annet er blitt gjennomført en rekke prosjekter basert på Microsoft SharePoint. Nå utvides det eksisterende miljøet i Steria, og det bygges opp fagkompetanse på EMC Documentum – én av tre verdensledende IM-plattformer.

 

Store informasjonsutfordringer

– Alle virksomheter av en viss størrelse og kompleksitet har utfordringer når det gjelder IM. Informasjonsmengden vokser fremdeles eksponensielt, og kommer fra stadig nye kilder og i nye formater. Tøffere konkurranse og økte krav til omstilling, compliance og sikkerhet gjør det nødvendig å håndtere og utnytte eksisterende informasjon effektivt og systematisk, sier Smestad. Han mener disse utfordringene bare i liten grad er blitt tatt tak i foreløpig.

 

Steria har nå omkring 20 medarbeidere på IM, etter å ha rekruttert målrettet i lengre tid. Fra 1. februar skal avdelingen ledes av Thomas Heiskel, som inntil nylig ledet et tilsvarende fagmiljø i Tieto. – Allerede på Momentum 2009 i Athen i begynnelsen av november vil Documentum-miljøet kunne stifte nærmere bekjentskap til oss, sier Smestad.

 

Fremdeles uavhengig

Han understreker at Steria fortsatt vil være en uavhengig rådgiver med kapasitet til å håndtere store, krevende prosjekter. – De eksisterende fagmiljøene vi har innenfor arkitektur, systemutvikling og rådgiving vil bygge opp under denne kapasiteten, sier han.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, direktør Rådgiving, Egil Smestad, mobil 924 58 697

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 420 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak EGIL SMESTAD medium.jpg 282,06 kB (1666x2500)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.10.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS