presseticker

Skip to main content

Frode Strand i Kværner er årets IT-direktør

  Publisert: 18.10.2018 12:49 - av  Henning Poulsen

LANDETS FREMSTE IT-LEDER. Frode Strand i Kværner ASA ble hedret med prisen Årets IT-direktør under DND Rosing- og Konsulentprisen 2018 på onsdag. Foto: Sopra Steria

Oslo: I seks år har han vært en ustoppelig innovasjonspådriver i Kværner ASA. Nå er Frode Strand kåret til Årets IT-direktør.

Prisen ble delt ut onsdag aften på Hotel Continental i Oslo i forbindelse med DND Rosing- og Konsulentprisen 2018, et arrangement i regi av Den norske dataforening og Konsulentguiden.

 

En fagtung jury trakk fram hvordan Strand har fått maskinlæring og kunstig intelligens inn i Kværners kjernevirksomheter:

 

«Han har fantastisk oversikt og ekstrem interesse for fagfeltet, for sin arbeidsgiver og særlig IT-delen av dette store og mangslungne selskapet. … han har mye av æren for digitaliseringen av industrikjempen,» står det i juryens uttalelse.

 

Frode Strand var beskjeden på egne vegne etter prisoverrekkelsen:

 

– Først og fremst er det fantastisk moro at en privateid industribedrift som oss kan gå helt til topps i en slik kåring. Dersom en norsk hjørnesteinsbedrift skal nå opp i den internasjonale, digitale økonomien, må vi være ledende på digitalisering, sier Strand.

 

Er avhengig av teknologi

Blant hans nærmeste i Kværner-konsernledelsen er det mye ros å hente:

 

– Frode har masse energi og entusiasme, og han skaper et godt miljø rundt seg. Han er til stede i hele organisasjonen, beskriver Ellen Grete Andersen, stabssjef i Kværner ASA.

 

– Selv om Kværner ikke lever av IT, er vi helt avhengig av teknologien. Virker den ikke, stopper alt opp. Frode er en faglig sterk IT-direktør som sørger for at alt fungerer som det skal, sier Steinar Røgenes, som er øverste leder for Kværners digitaliseringsarbeid.

 

– En IT-leder utenom det vanlige

Frode Strand har vært Chief Information Officer i Kværner ASA siden 2012. Her har han opparbeidet seg rykte for å være en som får ting gjort. Sopra Steria har samarbeidet med Kværner i flere år, og Kjell Rusti, administrerende direktør i konsulentselskapet, mener Strand er en meget verdig mottaker av prisen Årets IT-direktør.

 

– Vi snakker om en IT-leder utenom det vanlige. Frode Strand er engasjert og visjonær. Han har lykkes i å få med seg ledelsen i Kværner ASA på store og viktige teknologiinvesteringer, og han er både initiativtaker og den fremste pådriveren for den digitaliseringsprosessen selskapet nå er i gang med. Vi gratulerer Frode Strand med en velfortjent pris, sier Rusti.

 

I fjor gikk prisen til Erik M. Hansen i Helse Vest IKT. Karl Olav Wroldsen i Skatteetaten vant i 2015, mens Christine Bergland i Helsedirektoratet fikk prisen i 2014.

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

LANDETS FREMSTE IT-LEDER. Frode Strand i Kværner ASA ble hedret med prisen Årets IT-direktør under DND Rosing- og Konsulentprisen 2018 på onsdag. Foto: Sopra Steria

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.10.2018 12:49
Teknisk løsning ZEVS AS