presseticker

Skip to main content

Girer opp norske it-investeringer

  Publisert: 12.12.2011 07:50 - av  Henning Poulsen

– Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Nesten én av to norske virksomheter vil øke it-budsjettet i 2012, viser en fersk undersøkelse.

46 prosent av norske it-sjefer melder om vekst i neste års it-budsjett. Bare 8 prosent må kutte, viser en undersøkelse byrået Rock IT har utført for it-konsulentselskapet Steria blant 100 it-sjefer i større private og offentlige virksomheter.

 

– Svarene antyder at mange vil ruste opp it-satsingen, fortsatt usikre tider til tross, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Han har gjennom flere målinger tatt temperaturen på it-investeringsviljen i næringslivet og offentlig sektor etter finanskrisen. – Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Lindgren.

 

Tar igjen det tapte

Lindgren påpeker at finanskrisen kan ha bidratt til å bremse litt av den naturlige veksten i it-investeringer, og at mange nå ser behovet for å øke tempoet for å henge med.

 

I Steria-undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer”, som ble gjennomført i april, fortalte 26 prosent av norske it-sjefer at de hadde fått økt budsjettene sine i 2011, mens 8 prosent måtte klare seg med mindre penger enn året før.

 

Selv da finanskrisen sto på som verst nølte de fleste toppledere med å kutte i it-budsjettene. Ifølge en tilsvarende undersøkelse foretatt våren 2009 – mens finanskrisen fremdeles var en nyhet – var det bare 14 prosent av norske bedrifter som kuttet i it – mens 20 prosent faktisk økte it-budsjettene.

 

– Selvsagt kan det være fristende å spare også på it-siden, men i dag er de fleste virksomheter helt avhengige av teknologi. De rette it-grepene kan faktisk bidra til betydelig effektivisering og verdiskaping i en bedrift, og dét er et språk både ledelsen og eierne forstår, kanskje særlig i krisetider, sier Lindgren.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

”Hvor stort tror du neste års (2012) it-budsjett kommer til å bli i din bedrift?”

Betydelig større enn i 2011: 3%

Litt større: 43%

Omtrent uendret: 42%

Litt mindre: 8%

Betydelig mindre: 0%

(Kilde: 100 norske it-sjefer, intervjuet av Rock IT for Steria)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

– Norske it-sjefer virker å være mer positive og optimistiske enn før, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB Bank, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959 medium.jpg 14,89 kB (2800x1866)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.12.2011 07:50
Teknisk løsning ZEVS AS