presseticker

Skip to main content

Her er årets teknologitrender

  Publisert: 15.04.2010 07:00 - av  Henning Poulsen

VIRTUALISERER MER. Nesten annenhver norske it-sjef mener virtualisering blir en sentral teknologi det neste året, konstaterer Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen / josy.no

Oslo: Virtualisering er den sterkeste teknologitrenden her til lands det nærmeste året. Her er norske bedrifters it-prioriteringer i tiden fremover.

I undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer”, som Synovate gjennomfører for it-konsulentselskapet Steria blant skandinaviske it-sjefer hvert år, får it-sjefer plukke ut de teknologiene de mener er mest aktuelle det nærmeste året. Hele 44 prosent av de rundt 200 norske it-sjefene hadde virtualisering som ett av sine valg.

 

– Dette er faktisk første gang i undersøkelsens seks år lange historie at noe annet enn Microsoft-teknologi havner på førsteplass blant de norske it-sjefene. Det er en sterk indikasjon på hvor viktig virtualisering har blitt det siste året, forteller Anders Lindgren, informasjons- og markedsdirektør i Steria.

 

– Virtualisering gjør det enkelt å tilpasse it-løsninger etter hvert som behovene til en bedrift endrer seg. Vi gjennomfører så å si ingen store implementeringsprosjekt i dag uten utstrakt bruk av virtualiseringsteknologi, understreker han.

 

Informasjonsflyt i fokus

På andreplass kommer arkiv- og saksbehandling, etterfulgt av portaler på tredjeplass. Dette er to gjengangere på Sterias teknologiliste hvert år, og Lindgren mener det slett ikke er tilfeldig at disse to teknologiene etterfølger hverandre på toppen.

 

– Dette henger sammen med det enorme informasjonsberget som mange virksomheter sitter på og som de ikke klarer å utnytte. Enkelte påstår at informasjonsmengden dobles hvert eneste år. Dette stiller store krav til god dokumentflyt og informasjonshåndtering, forklarer han.

 

Peker vei

Hele åtte av de ti teknologiene som kommer med på årets toppliste var med på listen også i 2009. – Dette tar jeg som et tegn på en viss modenhet i forholdet til teknologi. Norske it-sjefer hopper ikke på enhver trend som måtte dukke opp. Likevel ser vi en ganske stor rokering på toppteknologiene denne gangen, noe som gir indikasjoner på hvilken vei it-behovet utvikler seg ute i virksomhetene, sier Lindgren.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

”10 på teknotoppen”:

1. Virtualisering (3)

2. Arkiv- og saksbehandling (4)

3. Portaler (2)

4. Business Intelligence/BI (10)

5. Datavarehus (11)

6. Microsoft (1)

7. CRM (10)

8. It-arkitektur/SOA (9)

8. Unified Communications (13)

10. Web-tjenester (8)

(I parentes 2009-plasseringen. Ut av topp 10-listen siden 2009: Trådløse nettverk (5), Mobil infrastruktur (6), Grønn IT (7). Kilde: undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer 2010” – Steria/Synovate)

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 450 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria3000 web.jpg 9,75 kB (203x300)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS