presseticker

Skip to main content

It-sjefen er tilbake på toppen

  Publisert: 19.06.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

BACK IN BUSINESS: Stadig færre norske it-sjefer sitter på gangen og sturer, konstaterer Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen / josy.no

Oslo: Stadig flere norske it-sjefer er representert på øverste nivå i sin bedrift. – Dette kan være et tegn på at bedrifter blir stadig mer opptatt av å få maksimalt ut av it-investeringene, sier Anders Lindgren i Steria.

Etter flere år med redusert innflytelse gjør stadig flere it-sjefer nå sitt inntog i ledergrupper over hele landet. Det viser en undersøkelse Synovate har gjort for Steria blant omkring 200 it-sjefer i store norske virksomheter tidligere i år.

 

– Fire av ti norske it-sjefer er i dag fast representert på øverste nivå i sin bedrift. Dette er en økning fra målingen vi gjorde i 2008. Faktisk har vi ikke sett så mange it-sjefer i toppledelsen på fem år, forteller Anders Lindgren, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria Norge.

 

Han tror utviklingen er heldig. – Riktignok er ikke it noe kjerneområde i de fleste virksomheter her til lands, men samtidig er servere og dataskjermer blitt like viktig som lys, varme og vann i arbeidslivet. Da er det viktig at de som styrer teknologien har oversikt og innflytelse, påpeker Lindgren.

 

Danmark, Norge…Sverige

Ved forrige måling i 2008 var Norge det landet i Skandinavia med desidert færrest it-sjefer i toppledelsen. Nå er det derimot Sverige som er på sisteplass – så vidt. Hos våre naboer i øst har andelen it-sjefer i ledelsen sunket fra 47 prosent til 39 prosent på bare ett år. Flest mektigste it-sjefer er det Danmark som har – hele 55 prosent av dem sitter i toppledelsen i sin danske virksomhet.

 

I undersøkelsen svarer 28 prosent av de norske it-sjefene at de opplever ledelsen på sin arbeidsplass som svært villige til å investere i it som et strategisk virkemiddel, en økning på 4 prosent fra samme tid i fjor.

 

Kan gi konkurransefortrinn

– De siste årene har teknologimodenheten vokst i mange norske bedrifter og organisasjoner. I dag oppfattes du som gammeldags dersom du som bedriftsleder hevder at it bare er et nødvendig onde. En god it-strategi kan faktisk gi et konkurransefortrinn, noe som nok kan komme ekstra godt med i nedgangstider, påpeker Lindgren.

 

Samtidig opplyser over 8 av 10 norske it-sjefer at de føler at deres virksomhet lykkes i meget eller ganske stor grad med sine it-investeringer, mens bare 2 prosent mener it-satsingen har vært en fiasko.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 20 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 400 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria3000 web.jpg 9,75 kB (203x300)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.06.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS