presseticker

Skip to main content

Konsulentbransjens ærespris til Kjell Rusti

  Publisert: 02.11.2017 07:00 - av  Henning Poulsen

BEÆRET. Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, fikk Juryens Ærespris under Konsulentprisen 2017. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Onsdag kveld ble Konsulentguidens ærespris overrakt Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Rusti mottok «Juryens Ærespris» under arrangementet Konsulentprisen 2017 på Continental i Oslo.

 

– Å få denne prisen er en stor ære. Årene i konsulentbransjen og som leder for Sopra Steria føles som en fantastisk reise. Hele samfunnet skal digitaliseres, og ofte er konsulentenes bidrag på IT- og forretningssiden helt avgjørende for at vi kommer frem dit vi skal, sier Kjell Rusti.

 

Konsulentprisen ble etablert av Konsulentguiden i 2008 for å belønne fremragende aktører i bransjen, og for å synliggjøre den viktige rollen konsulentene spiller for norsk verdiskaping.

 

Lengstsittende toppleder

I begrunnelsen for årets ærespris legger juryen stor vekt på utviklingen Sopra Steria har hatt under Rustis mangeårige lederskap.

 

«Han har siden 1998 vært med på å gro selskapet fra 200 medarbeidere til 1250, med en tilsvarende sterk vekst i topplinjen. Han er dermed også den lengstsittende topplederen i et stort norsk konsulentselskap,» står det i juryteksten.

Har utviklet mange konsulenter

Juryen berømmer Rusti for å være en drivende kraft i utviklingen av nye konsulenter, både i Sopra Steria og i bransjen for øvrig:

«Selskapet har i dag et svært omfattende utviklingsprogram for nye og erfarne konsulenter. Kjell Rusti er indirekte ansvarlig for kvaliteten på svært mange av konsulentene vi har i Norge, og for de resultatene de skaper for næringsliv og offentlig forvaltning,» ifølge jurybegrunnelsen.

 

Lønnsomhet og vekst

Siden Rusti ble administrerende direktør har selskapets omsetning økt fra 436 millioner kroner i 1999 til 1,8 milliarder kroner i 2016. Dessuten har selskapet levert positivt resultat hvert eneste år.

 

Samtidig har konsulentselskapet vært igjennom fire viktige skifter. Fram til 2001 het selskapet Bull, og var maskinvareleverandør. Deretter fulgte en mellomfase med Integris, før selskapet ble en del av Steria i 2002. I 2014 fusjonerte Steria med Sopra og ble Sopra Steria.

 

I 2015 ble Kjell Rusti kåret til årets toppleder i næringslivet av Den Norske Dataforening. I vår ble Sopra Steria kåret til Norges beste arbeidsplass av Great Place To Work, etter å ha tilbrakt 10 år i toppsjiktet i den årlige målingen.

 

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

BEÆRET. Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, fikk Juryens Ærespris under Konsulentprisen 2017. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 20 land, og hadde en omsetning på 3,7 milliarder euro i 2016.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.11.2017 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS