presseticker

Skip to main content

Krise skviser ikke it

  Publisert: 27.05.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

SLUKKER IKKE LYSET: Anders Lindgren i Steria konstaterer at selv om den store it-boomen er forbi, forblir de fleste it-budsjettene intakte. Foto: Johnny Syversen / josy.no

Oslo: Hver femte norske bedrift har skrudd opp årets it-budsjetter til tross for finanskrisen, mens bare hver sjuende har gjennomført kostnadskutt. – It er virksomhetskritisk. Du kapper ikke av deg føttene fordi buksen krymper, kommenterer Anders Lindgren i Steria.

I en undersøkelse om norske it-sjefers utfordringer i 2009 kommer det fram at nesten 9 av 10 it-budsjetter ikke har blitt rammet av nedgangstidene. 20 prosent av bedriftene har tvert i mot økt sin satsing på it, viser undersøkelsen Synovate har gjort for Steria blant omkring 200 it-sjefer i store norske virksomheter tidligere i år.

 

– It er like viktig som strøm og vann for de fleste virksomheter i Norge. Derfor blir det heller ikke den store salderingsposten når budsjettene skal krisetrimmes. It-behovet i en organisasjon lar seg ikke nedjustere med et pennestrøk, og det virker det som de fleste bedriftsledere forstår, påpeker Lindgren, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria Norge.

 

Skalker ikke alle luker

I undersøkelsen fikk it-sjefene spørsmål om hvordan deres it-budsjett hadde endret seg fra 2008 til 2009. 65 prosent svarte at budsjettene ikke er endret nevneverdig, mens 15 prosent meldte om en budsjettøkning på mellom 10 og 25 prosent. Én av tjue it-sjefer får mer enn 25 prosent mer å rutte med i år.

 

I en tilsvarende undersøkelse fra begynnelsen av 2008 opplyste omkring 8 prosent av norske it-sjefer at de hadde fått budsjettene sine nedjustert. Ett år senere – og over et halvt år etter at nedgangstidene begynte – svarer 14 prosent det samme.

 

– En såpass beskjeden økning i organisasjoner som kutter i it-budsjettet står i kontrast til enkelthistorier man av og til hører om bedrifter som skalker alle luker og it-ingeniører som står i kø hos NAV, sier Lindgren.

 

Færre gigantprosjekter

Han forteller at det likevel er blitt lengre mellom de virkelig store it-prosjektene, i alle fall utenfor offentlig sektor. – De store it-prosjektene går gjerne utenom det faste it-budsjettet, og i disse dager er det en del bedrifter som nøler med å iverksette ekstraordinære prosjekter. Den store boomperioden i it-sektoren er over for denne gang, sier Lindgren.

 

Han legger til at Steria ved årsskiftet planla å ansette 100 nye medarbeidere i Norge i 2009. Per dags dato har selskapet allerede rekruttert 76 medarbeidere. – Vi har mange kunder med stort volum, og trenger å øke kapasiteten for å sikre at vi er leveringsdyktige. I tillegg ønsker vi å styrke oss på fagområder som infrastruktur, nettverk, prosjektledelse, Java, Business Intelligence og Scrum, opplyser Lindgren.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 20 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 400 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2910medium.jpg 149,50 kB (2000x1333)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.05.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS