presseticker

Skip to main content

Millionkontrakt med Jernbaneverket

  Publisert: 02.09.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

Ikt-direktør Knut Frækeland (t.v.) i Jernebaneverket har store forventninger til applikasjonsdriftavtalen med Steria, her ved Jan Hokstad, direktør for driftsdivisjonen. Foto: Steria

Oslo: Jernbaneverket har inngått en avtale om applikasjonsdrift med it-konsulentselskapet Steria til en verdi av 120 millioner kroner.

– Avtalen omfatter etablering, drift og forvaltning av en sentralisert driftsplattform, drift av det sentrale applikasjonsmiljøet, drift og forvaltning av kontorstøttemiljø og brukerstøtte til Jernbaneverkets ansatte, forteller Jan Hokstad, direktør for driftsdivisjonen i Steria.

 

Steria skal også etablere en katastrofeberedskapsløsning og ny kommunikasjonsløsning for Jernbaneverket. It-konsulentselskapet skal også levere lokale tjenester til avdelingskontorene rundt om i landet. Tidligere har Steria levert rådgivings- og systemutviklingstjenester til Jernbaneverket.

 

Tre til åtte år

Avtalen gjelder for tre år, med mulighet for ytterligere fem års forlengelse, og har en verdi på rundt 120 millioner kroner i avtalens 3 første år.

 

Ikt-direktør i Jernbaneverket, Knut Frækeland har store forventninger til avtalen. – Steria skal sørge for at alle medarbeiderne i Jernbaneverket på alle kontorer rundt om i landet til enhver tid har tilgjengelige og funksjonelle verktøy. Dette er nødvendig for at vi skal kunne konsentrere oss om våre kjerneoppgaver, sier Frækeland.

 

Jernbaneverket er det statlige forvaltningsorganet for jernbanen i Norge, og ligger under Samferdselsdepartementet. I dag er det offentlige jernbanenettverket på over 4000 kilometer.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, driftsdirektør Jan Hokstad, tlf. 22 57 56 00, mobil 928 38 771

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 20 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 400 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 02.09.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS