presseticker

Skip to main content

Millionkontrakt med UDI

  Publisert: 09.12.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

Robert Rødsten fra UDI sammen med direktør Jan Hokstad i Steria.

Oslo: Utlendingsdirektoratet (UDI) har inngått en avtale om applikasjonsdrift med it-konsulentselskapet Steria til en verdi av 60 millioner kroner.

– Avtalen omfatter etablering, drift og forvaltning av en sentralisert driftsplattform og drift av UDIs sentrale applikasjonsmiljø forteller Jan Hokstad, direktør for driftsdivisjonen i Steria.

 

Steria skal etablere fysiske og logiske miljøer for test og produksjon samt konvertere enkelte fagsystemer til ny plattform.

 

Steria vil ha ansvar for drift og overvåking av UDIs fagsystemer, portalløsninger og Datavarehus, mens UDI selv vil ha ansvaret for forvaltning av fagapplikasjonene og brukerstøtte knyttet til disse.

 

Fire til seks år

Avtalen gjelder for fire år, med mulighet for ytterligere to års forlengelse, og har en verdi på rundt 60 millioner kroner i avtalens fire første år.

 

UDI har store forventninger til avtalen. – Steria skal sørge for at alle medarbeiderne i UDI og i utlendingsforvaltningen til enhver tid har tilgjengelige og funksjonelle verktøy. Dette er nødvendig for at vi skal kunne fatte vedtak på en effektiv måte, og vil bedre service ovenfor brukere, sier Robert Rødsten, underdirektør og ansvarlig for applikasjonsforvaltning hos UDI.

 

Utlendingsdirektoratet (UDI) er den sentrale etaten i utlendingsforvaltningen. UDI skal iverksette og bidra til å utvikle regjeringens innvandrings- og flyktningpolitikk.

 

I 2008 fattet utlendingsmyndighetene 105 000 vedtak som ga mulighet til å oppholde seg i Norge på annet grunnlag enn besøk som turist eller som forretningsreisende.

 

Kontaktpersoner:

* Steria, driftsdirektør Jan Hokstad, tlf. 22 57 56 00, mobil 928 38 771

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 20 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 425 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak BRUK DETTE.jpg 38,39 kB (2548x2848)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 09.12.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS