presseticker

Skip to main content

Nå peker it-pilene oppover

  Publisert: 17.11.2009 07:00 - av  Henning Poulsen

POSITIVT: – Når næringslivet øker investeringer og kostnader er det et klart tegn på at man ser lysere på fremtiden, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen / josy.no

Oslo: Nesten 6 av 10 norske virksomheter øker it-budsjettene sine i 2010, viser en fersk undersøkelse. Det hersker bred enighet om at krisen er overstått for denne gang.

Det kommer fram i en undersøkelse it-konsulentselskapet Steria har gjort sammen med markedsanalysebyrået Medialect.

 

– Dette må vi kunne kalle et positivt signal. Når næringslivet øker investeringer og kostnader er det et klart tegn på at man ser lysere på fremtiden, påpeker Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

I undersøkelsen, som ble gjennomført blant it-sjefer i 100 av landets største virksomheter, svarte 83 prosent av respondentene at de ikke tror de vil oppleve flere kostnadskutt eller innstramninger som følge av finanskrisen. 15 prosent tror det fremdeles kan komme kutt i deres bedrift.

 

Få har kuttet

– Finanskrisen har ført til at det har gått lengre tid mellom de store utviklingsprosjektene, men ellers virker det som de ordinære it-budsjettene stort sett har fått bestå. Våre tidligere undersøkelser viser at bare et mindretall at norske bedrifter har kuttet i it-budsjettene sine på grunn av nedgangstidene, sier Lindgren.

 

Han tror dette i stor grad skyldes en økende grad av teknologimodenhet i norsk næringsliv. – Dersom krisen hadde kommet noen år tidligere, kan det hende flere it-avdelinger hadde fått smake sparekniven. I dag har de fleste toppledere forstått at it er virksomhetskritisk – og kuttes på eget ansvar, sier Lindgren.

 

55 prosent av it-sjefene i undersøkelsen melder at de får litt eller betydelig mer penger å rutte med i 2010, mens bare 14 prosent må tåle kutt i it-budsjettet.

 

Langsom global vekst

Også internasjonalt forventes det en positiv, om enn beskjeden utvikling i 2010, etter til dels store it-kutt inneværende år. Analysehuset Gartner beregner at årets it-utgifter vil ende på omkring 13 billioner kroner globalt, en nedgang på 6,8 prosent fra 2008. I 2010 vil verdens it-budsjetter og -investeringer imidlertid vokse med 2,3 prosent, og veksten vil forsterke seg fra 2011.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 420 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2861 web.jpg 7,39 kB (197x300)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS