presseticker

Skip to main content

Norske it-sjefer stiller strengere miljøkrav

  Publisert: 21.01.2010 07:00 - av  Henrik Arneberg

SER GRØNT: Anders Lindgren i Steria tror flere større virksomheter kommer til å satse miljøvennlig og energieffektivt fremover. Foto: Johnny Syversen

Oslo: I år vil over sju av ti større norske virksomheter skjerpe miljøkravene ved it-innkjøp. Dette står i sterk kontrast til fjoråret, da fire av ti bedrifter i liten grad brydde seg om grønne verdier.

Det kommer fram i en undersøkelse it-konsulentselskapet Steria har gjort sammen med markedsanalysebyrået Medialect, der 100 norske it-sjefer for mellomstore og store selskaper har deltatt.

 

– Dette er svært positivt, og viser at it-bransjen i stadig større grad tar klimaproblematikken på alvor og ønsker å bidra, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Han tror den generelt økende oppmerksomheten rundt lavere strømutgifter og mindre CO2-utslipp vil føre til at flere norske virksomheter velger mer miljøvennlig og energieffektivt utstyr når det gamle skal byttes ut.

 

– Send regningen til it-sjefen

Lindgren understreker at han tror bedrifter og organisasjoners økte vilje til å satse på grønn it handler om mer enn å redde miljøet. – I alle store selskaper er kostnadseffektivisering og optimalisering av driftsmetoder svært viktig. Jeg tror it-sjefene ser at å satse på grønn it er lønnsomt for både selskapet og miljøet, sier Lindgren.

 

Han mener et stort skritt i riktig retning er å sende strømregningen for it-parken til it-sjefens avdeling.

 

– Kun anslagsvis 15 prosent av norske bedrifter betaler strømutgifter til servere og maskinpark over it-budsjettet. Jeg tror it-sjefer hadde blitt mer motivert til å prioritere grønn it, dersom strømregningen hadde havnet på hans eller hennes skrivebord, mener Lindgren.

 

Flere er flinke

Prosjektleder Benedicte Fasmer Waaler, som leder IKT-Norges ”Grønn IT”-prosjekt, forteller at stadig flere norske virksomheter omfavner grønn it. – Dette gjelder ikke bare i den it-baserte verdikjeden, men også på bruk av it for å redusere miljøbelastninger på andre områder, som redusert reiseaktivitet eller reduksjon av energibruk på lys og varme i bygningsmassen, sier hun.

 

Fasmer Waaler forteller at IKT-Norge for ett år siden bare regnet en håndfull norske bedrifter som flinke miljøfyrtårn. – I dag synes jeg de fleste jeg snakker med har gjort større endringer på området grønn it, sier hun.

 

Forurenser som flytrafikk

Lindgren er fornøyd med den drastiske holdningsendringen blant it-sjefene i den norske undersøkelsen. – Vi vet at it-sektoren står for totalt to prosent av de menneskeskapte CO2-utslippene i verden, noe som tilsvarer samme utslippsmengde som hele verdens flyindustri. Det er derfor viktigere enn noensinne å satse på grønn it, fremfor å bare snakke om det, sier han.

 

– Bærekraftig betyr lønnsomt og miljøvennlig. Bærekraftig utvikling handler om å finne løsninger som er økonomisk forsvarlig og som samtidig bevarer jordens naturressurser, legger Lindgren til.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 430 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria3000 web.jpg 9,75 kB (203x300)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 21.01.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS