presseticker

Skip to main content

Nyskapende statlig helseoutsourcing

  Publisert: 19.11.2009 07:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: Steria går nå i partnerskap med den statlige it-tjenesteleverandøren til helsevesenet i Storbritannia. Målet er å spare 2,2 milliarder kroner i helsesektoren – tilsvarende 12 000 sykepleierstillinger.

– Britiske myndigheter ønsket å få til et samarbeid med Steria om å levere it-baserte tjenester til foretak i helsesektoren. Nå driver vi NHS SBS med helsedepartementet, og sammen jobber vi for å få flest mulig organisasjoner til å outsource it-funksjoner, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria Norge.

 

Han legger til at dette er et unikt samarbeidsprosjekt mellom myndigheter og et privat selskap. – Dette er morgendagens outsourcing i offentlig sektor, kommenterer Rusti.

 

Siden avtalen mellom det britiske helsedepartementet og Steria UK ble signert tidligere i år, har NHS SBS (National Health Service Shared Business Services) vunnet 17 nye kontrakter med helseforetak over hele Storbritannia.

 

Lønner 25 000 helseansatte

I første omgang leverer NHS SBS it-tjenester knyttet til lønn og regnskap, men etter hvert kan det bli snakk om å utvide til andre forretningsområder.

 

Per dags dato kjøres lønninger til omkring 25 000 statlige helseansatte gjennom NHS SBS. Rundt 30 prosent av organisasjonene som ligger under National Health Service står på kundelisten til den delvis Steria-drevede tjenesteleverandøren.

 

Vil komme til Norge

Ifølge NHS SBS er målsetningen med samarbeidsprosjektet å spare helseforetakene for utgifter i størrelsesorden 2,2 milliarder kroner over en 10-årsperiode, noe som for eksempel tilsvarer 12 000 sykepleierstillinger.

 

– Storbritannia har kommet lengst i Europa på outsourcing både i privat og offentlig sektor, mens teknologimodenheten er lavere i en del andre land. Norge ligger noen år bak, men vi vil nok se slike løsninger også her til lands i fremtiden. Det er et spørsmål om tid, sier Rusti.

 

Frigjør ressurser

Han mener det er mange grunner til hvorfor statlige foretak bør sette ut ikke-virksomhetskritiske funksjoner til profesjonelle leverandører.

 

– For det første spares det både tid og penger som følge av stordriftsfordeler, i tillegg kan et spesialisert selskap levere bedre it-tjenester enn mange av de statlige foretakene får til på egen hånd. Dessuten frigjøres ressurser innad i foretakene som kan brukes til å løse viktige samfunnsoppgaver, sier Rusti.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, administrerende direktør Kjell Rusti, mobil 908 26 026

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 420 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 19.11.2009 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS