presseticker

Skip to main content

Satser på nettskyen

  Publisert: 22.04.2010 07:00 - av  Henning Poulsen

I SKYEN. – Med den nye tjenesten slipper kundene å investere i egen infrastruktur hver gang de behøver mer datakraft, fastslår Trygve Solem i Steria. Foto: Steria

Oslo: Steria og Cisco er først på markedet med å tilby infrastruktur etter behov i nettskyen. Totalt vil markedet for såkalt Cloud Computing stige med nesten 250 prosent de neste tre årene.

– I løpet av kun 30 minutter vil vi kunne gi kunder tilgang til det de trenger av infrastruktur. Så vidt vi vet blir tjenesten ”Infrastructure On Command” den første av sitt slag på det europeiske markedet, sier Trygve Solem, direktør for salg og forretningsutvikling i Steria.

 

Ifølge analyseselskapet Gartner vil omsetningen knyttet til nettskytjenester overstige 19 milliarder kroner på verdensbasis i år. Allerede i 2013 anslår analytikerne at omsetningen vil nærme seg 50 milliarder kroner.

 

Tjenesten er basert på Ciscos ”Unified Computing System”-løsning, som er utviklet i samarbeid med VMware og EMC. Den blir tilgjengelig fra og med juni i år.

 

– Med denne tjenesten slipper kundene å investere i egen infrastruktur hver gang de behøver mer datakraft, og de betaler bare for den infrastrukturen de til enhver tid bruker. Det betyr både lavere it-kostnader samt redusert energiforbruk – noe som gir mindre utslipp, sier Solem.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, direktør salg og forretningsutvikling Trygve Solem, mobil 917 27 000

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er blant de 10 største it-konsulentselskapene i Europa, med 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 450 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak trygve solem.jpg 7,83 MB (2848x4256)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.04.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS