presseticker

Skip to main content

Sopra Steria blir en del av Google Clouds partnerprogram

  Publisert: 14.03.2017 07:15 - av  Henning Poulsen

SKYKRAFT. – Gjennom Google Clouds partnerprogram får vi tilgang på teknologi og ekspertise som styrker vår kompetanse som digital transformasjonspartner, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Oslo: Sopra Steria-gruppen har nettopp blitt del av partnerprogrammet til Google Cloud. Nå skal konsulentselskapet tilby Googles skyinfrastruktur til komplekse digitaliseringsprosjekter.

Avtalen innebærer at Sopra Steria bruker deler av Google Cloud Platform i sine kunders innovasjonsprosjekter. Plattformen er den samme som Google bruker internt til blant annet sin egen globale infrastruktur. Den passer spesielt godt til prosjekter som krever robust infrastruktur og kraftige kalkulasjoner, for eksempel innen kunstig intelligens og Big Data.

 

– Samarbeidet med Google betyr at vi ytterligere styrker vår evne til å gjennomføre store, komplekse innovasjonsprosjekter. Vi jobber med noen av de største kundene på markedet, og gjennom Google får vi tilgang på teknologi og ekspertise som styrker vår kompetanse som digital transformasjonspartner, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

 

Han forteller at Google og Sopra Steria vil dele erfaringer rundt transformasjonsprosjekter samt samarbeide på utvalgte prosjekter i fremtiden. Som del av avtalen skal Sopra Steria sørge for at selskapets fageksperter blir opplært og sertifisert i Google Cloud Platform.

 

Sopra Steria tilbyr allerede skytjenester fra de to andre store aktørene i markedet; Amazon Web Services‎ og Microsoft Azure. I Norge tilbyr selskapet også skytjenester levert fra IBMs skydatasenter, som gjør det mulig å lagre data trygt på norsk jord.

 

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

SKYKRAFT. – Gjennom Google Clouds partnerprogram får vi tilgang på teknologi og ekspertise som styrker vår kompetanse som digital transformasjonspartner, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 20 land, og hadde en omsetning på EURO 3.7 milliarder i 2016.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.03.2017 07:15
Teknisk løsning ZEVS AS