presseticker

Skip to main content

Sopra Steria fester grepet i Trondheim

  Publisert: 30.08.2019 07:00 - av  Henning Poulsen

FLYTTER INN I PLUSSHUS. Sopra Sterias 70 medarbeidere i Trondheim er på plass i plusshuset Powerhouse Brattørkaia. Foto: Sopra Steria

SATSER I TRONDHEIM. Administrerende direktør Kjell Rusti (i midten) flankeres av ledergruppen for Sopra Steria i Trondheim. F.v. Alf-Håvard Iversen, Jan Frode Saasen, Stian Myrland og Trond Utne. Foto: Sopra Steria

På sju år har Sopra Steria Trondheim vokst fra å være et lite prosjektselskap i beskjedne lokaler på Moholt, til å bli blant de største konsulenthusene i Norges teknologihovedstad. Nå flytter selskapet inn i verdens nordligste plusshus.

– Vi er nå 70 medarbeidere i Trondheim, og har mål om å passere 100 til neste år. Denne delen av landet er blitt et viktig marked for oss. Vi merker vekst innenfor de aller fleste områder, men kanskje spesielt skyteknologi og sikkerhet, sier Stian Myrland, applikasjonsdirektør i Sopra Steria i Trondheim.

 

Konsulentselskapet har nylig flyttet inn i Powerhouse Brattørkaia. Den offisielle åpningen av Norges største – og verdens nordligste – plusshus skjer i nå 30 august. Gjennom et livsløp på 60 år skal bygningen generere mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og avhending.

 

– Det er utrolig bra å endelig være på plass i Powerhouse, etter å ha gått og ventet på dette en stund. Sopra Steria har en klar bærekraftprofil, og derfor passer det godt at lokalene våre faktisk produserer fornybar energi. I tillegg er utsikten over den flotte Trondheimsfjorden en fantastisk bonus, sier Myrland.

 

– Kutt ut forretningsreisen

I forbindelse med åpningen av Powerhouse Brattørkaia arrangerer Sopra Steria et lynkurs i hvordan virksomheter kan redusere klimautslipp ved hjelp av digital samhandling.

 

– Mange virksomheter leter etter måter å kutte i egne utslipp på, samtidig som Norge ligger i verdenstoppen på forretningsreiser. Mange av disse reisene kan unngås dersom man får på plass gode digitale møteplasser og en internkultur som oppfordrer til digital samhandling, sier Myrland.

 

Vant kontrakt med kommunen

Tilbake i 2012 vant Sopra Steria en driftsavtale med Trondheim kommune, og da hastet det med å etablere seg lokalt. Et prosjektkontor ble opprettet på Moholt for å bistå med leveransen.

 

Våren 2013 valgte oljeselskapet Aker BP, som da het Det norske, Sopra Steria som sin hovedleverandør på IT. Samme år etablerte forretningsrådgivning seg som første konsulentenhet ved kontoret. Kontoret vokset gradvis til nærmere 40 ansatte ved inngangen til 2017. Det var først da kontoret fikk egen applikasjonsavdeling og infrastrukturavdelingen utvidet med egne konsulenter i regionen, at det virkelig ble fart på veksten, sier Trond Utne, direktør for forretningsrådgivning i Sopra Steria i Trondheim.

 

På de to siste årene har kontoret vokst fra knappe 40 ansatte til 70 ansatte, og det er foreløpig ingen tegn til at veksten på kontoret skal avta med det første.

 

Tilbyr hele bredden

– I dag kan vi tilby hele bredden av konsulenttjenester i Trondheim med alt fra strategisk rådgivning og prosjektledelse for vår kunder til tyngre leveranseprosjekter innen utvikling og drift. Vi skiller oss ut blant en del lokale og et par nasjonale leverandører. Sopra Steria er nemlig både lokal, nasjonal og internasjonal, og vi kan dermed trekke på spisskompetansen til noen av Norges og Europas dyktigste fagfolk, sier Alf-Håvard Iversen, leder for infrastrukturområdet i Sopra Steria Trondheim.

 

Han forteller at Sopra Steria har kunder både i næringslivet og det offentlige i Trøndelag.

 

Attraktiv arbeidsplass

De siste tre årene har Sopra Steria vunnet Great Place to Work-kåringen «Norges beste arbeidsplass». Konsulentselskapet gjør det også stadig sterkere i Universum-målingen av landets mest attraktive arbeidsplasser for studenter og nyutdannede. Stian Myrland tror sistnevnte har sammenheng med Sopra Sterias økte kjennskap blant NTNU-studenter.

 

– Her har vi i flere år hatt et tydelig nærvær, og det har vist seg å være en god strategi. Mange ønsker å jobbe hos oss. Vi kan tilby faglig utvikling, spennende prosjekter og stor variasjon i arbeidet, sier han.

 

Vil vokse riktig

Samtidig som Myrland og Iversen ser for seg videre vekst, understreker begge at målet ikke er å vokse til enhver pris.

 

– Våre medarbeidere gleder seg til å komme på jobb, selv en tidlig mandagsmorgen. Dette miljøet vil vi beholde og bygge videre på. Derfor må vi vokse riktig, med de rette folkene. De som vil jobbe hos oss må ha kompetansen på plass, kunne jobbe selvstendig og bidra til et positivt arbeidsmiljø, sier Iversen.

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria Trondheim, applikasjonsdirektør Stian Myrland, mobil 905 63 322

* Sopra Steria Trondheim, direktør forretningsrådgivning, Trond Utne, mobil 930 29 621

* Sopra Steria Trondheim, leder infrastruktur Alf Håvard Iversen, mobil 932 36 060

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekster:

FLYTTER INN I PLUSSHUS. Sopra Sterias 70 medarbeidere i Trondheim er på plass i plusshuset Powerhouse Brattørkaia. Foto: Sopra Steria

 

SATSER I TRONDHEIM. Administrerende direktør Kjell Rusti (i midten) flankeres av ledergruppen for Sopra Steria i Trondheim. F.v. Alf-Håvard Iversen, Jan Frode Saasen, Stian Myrland og Trond Utne. Foto: Sopra Steria

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 44 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 4,1 milliarder euro i 2018.

 

I Skandinavia sørger 2100 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,9 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.08.2019 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS