presseticker

Skip to main content

Sopra Steria hjelper Norsk Tipping opp i skyen

  Publisert: 14.11.2023 06:58 - av  Henning Poulsen

Tonje Sagstuen, konstituert direktør i Norsk Tipping og Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, ser fram til å samarbeide fremover. Foto: Sopra Steria

Etter flere år med utprøving av skyteknologi, skal Norsk Tipping trappe opp migrering av sitt utviklings- og produksjonsmiljø fra bakke til sky. Målet er å øke innovasjonskraften og levere enda bedre spillopplevelser til to millioner nordmenn.

De tilbyr noen hundre spill i ulike kategorier og formidler flere milliarder kroner til idrett og kultur hvert år. Nå skal Norsk Tipping migrere alt dette og mer til i skyen.

 

– Dette handler først og fremst om å levere gode kundeopplevelser i spillene våre. Ved å bli mer data- og innsiktsdrevne, og ved å utnytte egenskapene til skyplattformene, kan vi forhåpentligvis produsere enda bedre tjenester som gjør det attraktivt for kundene å spille ansvarlig, sier Per Brønn, virksomhetsarkitekt i Norsk Tipping.

 

Det statseide spillselskapet skal nå få hjelp av Sopra Steria for å gjennomføre skyreisen. Det meste flyttes til skyplattformen Amazon Web Services (AWS), selv om også Microsoft Azure og Google Cloud Platform brukes der det er hensiktsmessig.

 

Stilte strenge krav

Totalt utlyste Norsk Tipping tre separate konkurranser, én for hver skyplattform. Interessen i markedet var stor.

 

– Det var svært mange leverandører som viste interesse for rammeavtalene, men vi stilte strenge kvalifikasjonskrav til både sertifiseringer og relevant erfaring. Til slutt var det Sopra Steria som gikk til topps, på alle tre skyplattformene, og vi ser fram til å samarbeide med dem fremover, sier Tonje Sagstuen, konstituert direktør i Norsk Tipping.

 

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, gleder seg til å hjelpe Norsk Tipping videre på skyreisen.

 

– Norsk Tipping er et av de aller mest spennende teknologiselskapene i Innlandet. De har høy kompetanse og ligger langt fremme på mange områder, og vi ser fram til å kunne styrke dem ytterligere og ikke minst bistå dem med å levere på sitt viktige samfunnsoppdrag, sier han.

 

Har samlet erfaringer

Allerede for sju-åtte år siden begynte Norsk Tipping å prøve ut skyteknologi. Tempoet har økt det siste året, med gjennomføring av flere pilotprosjekter. Nå er selskapet klare til å gå videre.

 

– Vi har samlet erfaringer og tatt ting i riktig tempo. Tross alt forvalter vi enorme verdier og har et stort samfunnsansvar. Fremover er transformasjonen til sky en viktig del av teknologistrategien til Norsk Tipping, og nå skal vi levere på det, sier Brønn.

 

Mer innovasjon, større kapasitet

Norsk Tippings teknologimiljø på Hamar består av mer enn 150 godt kvalifiserte medarbeidere innen både drift og utvikling. I tillegg kommer et titalls eksterne konsulenter som bidrar ved ulike behov. Når selskapet i fremtiden kan overlate mer ansvar for infrastrukturen til AWS, håper Per Brønn på en merkbar innovasjonsgevinst.

 

– Vi ønsker ikke å innovere om kapp med de store skyplattformene, men heller utnytte de sky-tjenestene som allerede finnes til å skape enda bedre kundeopplevelser i tjenestene våre i samarbeid med skyleverandørene.

I tillegg vil fleksibiliteten i ressursbruk og prismodeller hos skyleverandører gi oss gode forutsetninger til å forvalte både tilgjengelighet og kostnader på en måte som kommer våre overskuddsmottakere til gode, sier han. Selv om flytting til sky ikke gjør en kompleks operasjon enkel, tror vi det vil gi oss noen ekstra verktøy i verktøykassa

 

Bygger teknologisk kraftsentrum på Hamar

Espen Falldalen jobber på Hamar som agency director i Sopra Steria. Han tror skysettingen vil gjøre Norsk Tipping til en enda mer spennende arbeidsplass i IT-Innlandet.

 

– Norsk Tipping har sterke fagmiljøer og er en stor og betydningsfull arbeidsgiver for teknologer. Når de nå flytter produksjonen opp i skyen og blir en mer datadrevet organisasjon, vil de bli et enda mer attraktivt sted å jobbe, sier han.

 

I fjor sommer åpnet Sopra Steria regionskontor på Hamar, og i dag jobber nær 30 konsulenter her.

 

– Avtalen med Norsk Tipping er en fjær i hatten, og viser at vi mener alvor med satsingen i Innlandet. Nå gleder vi oss til å vokse videre og hjelpe Norsk Tipping med å gjøre Hamar til et kraftsentrum for digitalisering, sier Falldalen

 

 

Bildetekst:

Tonje Sagstuen, konstituert direktør i Norsk Tipping og Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, ser fram til å samarbeide fremover. Foto: Sopra Steria

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Kort om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Sopra Steria har 55 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,1 milliarder i 2022. I Norge sørger 3000 medarbeidere for en årlig omsetning på over 4 milliarder kroner i 2022. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Bilde 6.jpg 2,27 MB (4032x3024)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 14.11.2023 06:58
Teknisk løsning ZEVS AS