presseticker

Skip to main content

Stadig tøffere it-krav

  Publisert: 16.01.2011 15:00 - av  Henning Poulsen

GJENSIDIG FORSTÅELSE: It-sjefen må forstå bedriftens forretningsutfordringer, og ledelsen bør sette seg inn i bedriftens it-utfordringer og legge klare føringer, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen / josy.no

 

Oslo: Fire av fem norske it-sjefer melder om økt arbeidsmengde og flere krav fra bedriftsledelsen. – It-avdelingen må stadig vekk finne måter å skvise mer ut av de samme ressursene på, konstaterer Anders Lindgren i Steria.

Funnet kommer fram i en ny undersøkelse Medialect har gjennomført for it-konsulentselskapet Steria. Hele 80 prosent av it-sjefene som deltok i undersøkelsen erklærte seg helt eller delvis enig i at arbeidsoppgavene har økt de siste årene, uten at ressursene har økt tilsvarende.

 

– Dette er ikke så dramatisk som det kanskje høres ut. Stadig flere bedriftsledere krever å få mer igjen for it-investeringene sine, og ofte er potensialet absolutt til stede for effektivisering. Stikkordene er gjensidig forståelse – it-sjefen må forstå bedriftens forretningsutfordringer, og ledelsen bør sette seg inn i bedriftens it-utfordringer og legge klare føringer, påpeker Lindgren, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Mer lydhør ledelse

Og det er mye som tyder på at denne gjensidige forståelsen allerede er på plass. I undersøkelsen svarer hele 77 prosent av it-sjefene at bedriftsledelsen i stor eller ganske stor grad er lydhør for it-avdelingens ønsker og behov. Bare tre prosent føler at de ikke møter noen forståelse fra toppledelsen.

 

– De siste ti årene har it-sjefrollen blitt stadig mer profesjonalisert. Det er lenge siden it-folkene satt med obskure t-skjorter isolert i et kott og spiste kald pizza. En moderne it-avdeling sitter i bedriftens hjerte og leverer viktig støtte til forretningskritiske funksjoner. Å få toppledelsen til å se potensialet som ligger i it-avdelingen har tatt lengre tid, men undersøkelsen vår antyder at det har vært en utvikling, sier Lindgren.

 

Mer makt – mer ansvar

Samtidig som it-sjefen møtes med stadig flere krav, får han eller hun også mer ansvar på arbeidsplassen sin. Stadig flere it-sjefer sitter i ledergrupper og er med på å fatte beslutninger langt utenfor sitt tradisjonelle ansvarsområde.

 

I undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer”, som Synovate gjennomførte på vegne av Steria tidligere i år, kom det fram at hele 46 prosent av landets it-sjefer er fast representert på øverste nivå i sin bedrift. Dette er den høyeste andelen i undersøkelsens seks år lange historie.

 

Lindgren mener større makt og strengere krav passer sammen som hånd i hanske. – Å gi ansatte mer innflytelse har vært en trend i arbeidslivet i flere år. Samtidig forventes ansatte i langt større grad å ta ansvaret for bedriftens bunnlinje. Her har nettopp en it-sjef med forretningskompetanse mye å bidra med, sier han.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller 19 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

 

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2910medium.jpg 149,50 kB (2000x1333)
Bilde - vedlegg til sak steria2959 medium.jpg 285,25 kB (2800x1866)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.01.2011 15:00
Teknisk løsning ZEVS AS