presseticker

Skip to main content

Steria skal rådgi EUs finansielle vaktbikkje

  Publisert: 21.07.2014 07:30 - av  Henning Poulsen
Oslo: ESMA, som overvåker finansmarkedene i EU, har gitt konsulentselskapet Steria ansvaret for et omfattende endringsprosjekt.

Avtalen med Den Europeiske Verdipapir- og Markedstilsynsmyndigheten ESMA løper over fire år. Verdien anslås til 90 millioner kroner. Steria og it-selskapet Trasys vant i fellesskap rammeavtalen i konkurranse med 10 andre tilbydere.

 

Avtalen omfatter ESMAs mange it-prosjekter samt interaksjon med et stort antall interne og eksterne brukere. Steria og Trasys skal levere både strategisk rådgivning og konsulent- og driftstjenester til endringsprosjektet.

 

ESMA er populært kalt EUs finansielle vaktbikkje, og ble opprettet i 2011 som en del av EUs tilsynssystem for finansmarkeder i Europa. Organisasjonen har ansvar for tilsyn med verdipapirmarkedet og for å overvåke kredittvurderingsbyråene.

(Pressenytt)

 

 

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

Dette er Steria:

Steria er et internasjonalt konsulentselskap med 20 000 medarbeidere i 16 land som jobber med forretnings- og it-rådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. I Norge sørger nær 1000 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner. Steria leverer tjenester til mange av Norges største virksomheter, deriblant, Avinor, Canal Digital, Det norske oljeselskap, DNB, Flytoget, Forsvaret, Helse Sør-Øst, Husbanken, Jernbaneverket, KLP, Kværner, Leger Uten Grenser, Lånekassen, NAV, NorgesGruppen, NSB, Oslo kommune, PGS, Politiet, Posten, Protector, Reitangruppen, Ruter, Schibsted, Skatteetaten, SpareBank 1, Statens innkrevingssentral, Statens Pensjonskasse, Statens vegvesen, Statkraft, Statnett, Storebrand, Sykehuspartner, Telenor, Tollvesenet, Trondheim kommune, UDI og Vinmonopolet.


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 21.07.2014 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS