presseticker

Skip to main content

Storavtale for Steria

  Publisert: 13.07.2010 07:00 - av  Henning Poulsen

– Avtalen med SLF er spennende og gir oss et stort ansvarsområde som leverandør, sier Lene Melfald, direktør for systemutvikling i it-konsulentselskapet Steria. Foto: Steria

Oslo: Statens Landbruksforvaltning har valgt Steria som hovedpartner på applikasjonsvedlikehold de nærmeste fire årene. Avtalen har en verdi på omkring 50 millioner kroner.

– Dette er en stor og viktig kontrakt innen applikasjonsvedlikehold i Norge. Avtalen er spennende og gir oss et stort ansvarsområde som leverandør, fastslår Lene Melfald, direktør for systemutvikling i it-konsulentselskapet Steria.

 

Avtalen innebærer at Steria overtar forvaltningsansvaret for 18 applikasjoner for Statens Landbruksforvaltning (SLF). I den forbindelse skal et team på åtte Steria-medarbeidere flytte inn i lokalene til SLF.

 

Sterk konkurranse

SLF valgte Steria i sterk konkurranse med Computas, Cap Gemini, Ergo og Sirius IT. – Vi mottok fem gode tilbud i anbudskonkurransen, og hvor Sterias tilbud ble rangert til det beste. Vi føler oss derfor trygge på at vi har fått en god samarbeidspartner for de kommende årene, forteller Alf Selnesaunet, fungerende administrasjonsdirektør i Statens Landbruksforvaltning.

 

Han forteller at løsningsforslaget Steria la fram gjorde svært overbevisende inntrykk. – Steria har erfaring med, og tilpasset metodikk til, smidig vedlikehold, samt et svært godt opplegg for kvalitetssikring og test av leveranser for både vedlikehold og utvikling. I tillegg har Steria store, relevante referanser innen området som viser at de har gjort det før, sier Selnesaunet.

 

Internasjonal storsatsing

Steria de siste årene satset tungt på APM (Application Portfolio Management), og den omfattende applikasjonsavtalen med SLF er enda en fjær i hatten for Steria.

 

Steria vil dessuten levere teknologi- og arkitekturrådgiving til SLF. Avtalen omfatter også bistand i forbindelse med etablering av sentrale forvaltningsprosesser basert på ITIL og smidig utvikling, og it-konsulentselskapet skal i tillegg bistå SLF ved etablering og gjennomføring av testregimer.

 

– SLF har en egen utviklingsavtale med tre ulike applikasjonsleverandører, og her vil Steria kvalitetssikre leveransene på vegne av kunden, forklarer Lene Melfald i Steria.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

* Steria, direktør systemutvikling Lene Melfald, mobil 952 58 207

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller 19 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak _BM15943-Edit.jpg 38,22 kB (2808x1872)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.07.2010 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS