presseticker

Skip to main content

Storsatsing på samhandling i Statsbygg

  Publisert: 20.09.2010 21:54 - av  Henning Poulsen
Oslo: It-konsulentselskapet Steria skal levere virksomhetsportal og system for dokumenthåndtering til Statsbygg. Avtalen er verdt et tosifret antall millioner kroner over fire år.

Etter knalltøffe anbudsrunder har Statsbygg valgt Steria til å levere en ny samhandlings- og dokumenthåndteringsløsning.

– Dette er en stor og svært viktig avtale for oss. Vi har lang erfaring fra tilsvarende krevende prosjekter i store organisasjoner, sier Thomas Heiskeli Steria. Han er fornøyd med at Steria scoret høyest på tre av de fire tildelingskriteriene i anbudskonkurransen, og ikke minst at Statsbyggs evalueringsteam bedømte totalløsningen fra Steria som den mest fremtidsrettede.

Første del av leveransen starter i september, og består av piloter og lisenser. Steria skal lage og gjennomføre pilotprosjekter på tre ulike løsningsområder for 40 testbrukere. Deretter påbegynner en fireårig rammeavtale, der systemet skal rulles ut i hele Statsbyggs organisasjon med omkring 1000 interne og 1000 eksterne brukere.

 

Viktig innovasjonsprosjekt

For å levere gode byggeprosjekter er Statsbygg avhengig av samspill mellom alle aktører, både arkitekter, entreprenører og andre som deltar i prosjektet.

Hun forteller at løsningen kommer til å berøre hele organisasjonen, og vil være en viktig suksessfaktor for at en ytterligere profesjonalisering av prosjektstyringen og eiendomsdriften. – Løsningen vil være et stort løft i informasjonshåndteringen i bedriften, fastslår Nordby Fålun i Statsbygg.

 

Deler info med mange

Byggeprosjekter har gjerne livsløp som strekker seg over flere tiår, noe som krever at informasjon til enhver tid deles mellom mange parter både i selskapet og eksternt.

I tillegg til de 820 medarbeiderne i Statsbygg som sitter spredt utover store deler av landet, er det en hær av arkitektkontorer, entreprenører, byggfirmaer og vaktmesterselskaper som behøver også behøver tilgang til informasjon. Ofte er det snakk om meget store filer, som byggetegninger i 3D og knytninger mot geografiske informasjonssystemer

 

Kombinerer SharePoint og Documentum

Selv om det nå kommer en ny samhandlingsplattform, har det vært viktig for Statsbygg at de ansatte ikke må bruke tid på å lære seg et helt nytt system. Det nye systemet skal derfor baseres på to ledende løsninger innenfor dokumenthåndtering og samhandling: EMC Documentum og Microsofts SharePoint 2010.

– De ansatte er kjent med Microsofts produkter fra før av, og vil kunne fortsette å jobbe i disse. Mange prosjekter kombinerer SharePoint med andre systemer, men her kombinerer vi det med Documentum og etter hvert også Noark5, sier Heiskel i Steria, som påpeker at SharePoint og Documentum utfyller hverandre på en svært god måte.

 

God sameksistens

Det er Erling Kvalheim, salgssjef for EMC Documentum i Norge, enig i. Han mener løsningen illustrerer den gode sameksistensen mellom EMC og Microsoft.

– Vi er stolte av at Statsbygg har valgt EMC Documentum som sin innholds- og prosessplattform. Prosessdrevet innholdsforvaltning utgjør fremtiden på dette området og Documentum vil bidra til å gjøre Statsbygg mer prosessorientert og dermed mer effektive, sier Kvalheim.

– Effektiviseringsgevinsten ved bruk av samhandlingsløsninger er stor i offentlig sektor, og vi opplever en stadig økende etterspørsel etter denne typen løsninger. SharePoint har stor utbredelse på det norske markedet, og det er fint å se at kundene våre bygger videre på sine investeringer og tar i bruk vår løsning på stadig nye områder, sier Dagfinn Kolstad, direktør for offentlig sektor i Microsoft Norge.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

SAMHANDLING: Etter harde anbudsrunder har Statsbygg og Marianne Nordby Fålun valgt Steria og Thomas Heiskel til å levere en ny samhandlings- og dokumenthåndteringsløsning. Foto: Johnny Syversen / josy.no

 

FAKTABOKS

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller 19 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Kontaktpersoner:

* Statsbygg, direktør Økonomi og administrasjon, Marianne Nordby Fålun, mobil 959 64 627

* Steria, Senior Manager/Partner Thomas Heiskel, mobil 905 15 900

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.09.2010 21:54
Teknisk løsning ZEVS AS