presseticker

Skip to main content

Tester vekk IT-trøbbel

  Publisert: 08.03.2011 07:30 - av  Henrik Arneberg

PROBLEMLØSER: – RightTesting sørger for å luke vekk feil og svakheter i it-systemer, sier Inga Nordberg i Steria. FOTO: Johnny Syversen

Oslo: Etter omfattende testarbeid lanserer Steria nå et nytt system som skal finne feil før datasystemer tas i bruk. Det kan spare virksomheter for store summer og mange problemer.

I dagens teknologiske samfunn er ustabile og dårlige it-systemer noe av det verste som kan ramme mange virksomheter. Derfor har 1300 medarbeidere i it-konsulentselskapet Steria utviklet et nytt testsystem som skal finne svakheter og feil i virksomheters datasystemer før de tas i bruk.

 

– Det er langt mer kostbart å identifisere og rette opp feil i en ferdig utviklet løsning, enn det er å identifisere feil i analysen eller tidlig i utviklingsfasen, sier Inga Nordberg i Steria. Hun leder de 30 norske testkonsulentene.

 

Luker bort overraskelser

Steria RightTesting integrerer test- og kvalitetssikringsaktiviteter i hele prosessen med å utvikle nye it-systemer. – Målet er å luke bort ubehagelige overraskelser på et tidlig stadium. Da koster det fortsatt lite å endre, sier Nordberg.

 

Nedgangstidene har vært gode tider for testtjenester. For stadig flere virksomheter betyr hyppige endringer, krav om kontinuerlig tilgjengelighet og høy kvalitet at nedetid og feilsituasjoner i løsningene får svært alvorlige konsekvenser.

 

– Stramme budsjetter tillater ikke at det brukes penger på å rette opp feil i ettertid. I tillegg kan det fort oppstå konflikter dersom kontrakter brytes fordi it-løsningene ikke fungerer optimalt, sier Nordberg.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

*Steria, leder Testing Service Line i Norge, Inga Nordberg, mobil 909 83 628

 

 

Dette er Steria:

* Steria er et av Europas ti største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift.

* Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller 19 000 medarbeidere.

* Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Inga Katrine J Nordberg.jpg 41,46 kB (5068x3560)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.03.2011 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS